More  Liceul Ortodox, la a şaptea generaţie de absolvenţi

  - Advertisement -

  absolventi-liceul-ortodox

   

  Cea de a şaptea generaţie de absolvenţi a Liceului Ortodox “Nicolae Steinhardt” a păşit ieri de pe băncile şcolii, festivitatea de absolvire având loc la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”. La eveniment a fost prezent PS Iustin Sigheteanu, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, protopopul ortodox Ioan Socolan, directorul liceului, Gabriel Groza, care a avut şi calitatea de diriginte a unei clase de absolvenţi, părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor, care au umplut până la refuz lăcaşul de cult.

  Festivitatea de absolvire a început cu o slujbă de Te-Deum oficiată de o parte dintre preoţii profesori ai liceului, după care directorul şcolii, Gabriel Groza, a spus că cele două clase şi cei 40 de elevi reprezintă a şaptea generaţie de absolvenţi a Liceului Ortodox, aflat sub “protecţia şi ocârmuirea Preasfinţiei Sale Iustin Sigheteanu”. I-a felicitat pe absolvenţi, după care le-a citit la fiecare numele.

  Apoi au fost înmânate premiile începând de la menţiunile speciale până la premiul întâi, fiind prezentate şi şefele de promoţie, Giorgiana Vonete şi Maria Zanga, ambele având media generală 10 pe durata celor patru ani de liceu. PS Iustin Sigheteanu le-a oferit celor două şefe de promoţie câte un premiu din partea Fundaţiei “Nicolae Steinhardt” de la Mănăstirea Rohia. A urmat ceremonia de predare a ştafetei către elevii de clasa a XI-a.

  Un moment important din cadrul festivităţii de absolvire a fost atunci când PS Iustin Sigheteanu a înmânat elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură şi pentru elevii sătmăreni care au participat la faza naţională a Olimpiadei de Religie cei 3.000 de lei primiţi odată cu distincţia de “Omul Anului”, oferită de Consiliul Judeţean Satu Mare. Au fost oferite zece diplome şi premii a câte 200 de lei pentru elevii cu rezultate bune şi şase diplome şi 200 de lei pentru olimpici. Cele două şefe de promoţie au mulţumit conducerii şcolii şi cadrelor didactice pentru modul în care s-au ocupat de educaţia lor pe parcursul celor patru ani de liceu.

  La finalul manifestării, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a felicitat absolvenţii şi cadrele didactice şi a spus despre Liceul Ortodox că este un exemplu de bună practică. La rândul său, viceprimarul Radu Roca a transmis salutul primarului Dorel Coica şi i-a felicitat pe absolvenţi. Festivitatea s-a încheiat cu o fotografie de grup după care părinţii, rudele şi prietenii i-au felicitat pe absolvenţi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts