More  Parcul Aquastar dezvoltă turismul sătmărean

  inaugurare-aqua-star

   

  Parcul acvatic Aquastar de la Noroieni, primul de un asemenea nivel din judeţul Satu Mare şi unul dintre cele mai moderne din zonă, a fost inaugurat ieri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini. Valoarea totală a investiţiei este de aproape 50 de milioane lei, aproape jumătate fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Pe lângă ministrul Maria Grapini, la manifestare au mai fost prezenţi senatorul Pataki Csaba, deputaţii Octavian Petric şi Kereskenyi Gabor, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, directori de instituţii deconcentrate şi alţi invitaţi.

  Investiţie de aproape 50 de milioane de lei
  Administratorul SC Solarex SRL, firmă care a realizat investiţia, Nagy Karoly, a arătat că valoarea totală a investiţiei de la Noroieni se ridică la 49 milioane lei, din care 25 de milioane de lei au provenit din fonduri nerambursabile ale Uniunii Eropene, diferenţa reprezentând aportul propriu al firmei, asigurat cu sprijinul contractului de finanţare semnat cu Eximbank. “Sunt mândru că acest proiect a fost realizat intregral de români. De la constructor până la beneficiar au fost implicate doar firme româneşti. Mulţi specialişti sunt de părere că un astfel de parc acvatic nu există nici la Budapesta. Oferim servicii complexe şi ne dorim să oprim cetăţenii judeţului Satu Mare să-şi cheltuie banii în altă parte. În plus, ne dorim să atragem turişti din alte judeţe, ba şi chiar din străinătate”, a spus Nagy Karoly, adăugând că această investiţie a generat deja 35 de locuri de muncă şi urmează să mai fie făcute alte angajări.

  Ministrul Maria Grapini a fost impresionată de investiţia făcută la Satu Mare şi de termenul rapid de execuţie, i-a felicitat pe investitori şi a îndemnat autorităţile judeţene şi locale să promoveze acest obiectiv turistic, care permite dezvoltarea nu numai a turismului balnear, dar şi a celui medical în judeţul Satu Mare.

  De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a felicitat firma Solarex pentru investiţie şi a arătat că instituţia pe care o conduce se implică în dezvoltarea turismului. “Un punct important pe agenda de lucru a Consiliului Judeţean este promovarea turismului sătmărean. Sperăm ca stăruinţele colegului meu Mircea Govor să dea roade şi să ne ajutaţi să dezvoltăm şi celelalte obiective turistice din judeţ”, a mai spus Ştef, invitându-l pe ministrul Turismului să participe la Zilele Judeţului Satu Mare, care vor avea loc în 22 şi 23 iunie.

  După ce a felicitat şi el investitorii pentru realizarea parcului acvatic “Aquastar”, Dorel Coica a precizat că Primăria Satu Mare va promova acest obiectiv turistic. În continuare, a dat citire mesajului transmis de vicepremierul Liviu Dragnea, în care se arăta că Aquastar este un exemplu de succes nu numai pentru sătmăreni, ci şi pentru întreaga ţară. A urmat tăierea panglicii inaugurale, după care a fost vizitat întregul obiectiv turistic.

  Servicii complexe oferite de Aquastar
  Primul complex acvatic al regiunii, Aquastar, va fi deschis tot timpul anului, având capacitatea de 2.000 de persoane pe zi în sezonul estival şi circa 500 persoane pe zi în extra sezon, suprafaţa totală a terenului pe care este dezvoltat fiind de aproape 12.500 mp.

  Aquastar oferă servicii de agrement prin cele cinci piscine exterioare (piscină de relaxare şi distracţie, piscină termală seniori, piscină semiolimpică, piscină pentru copii şi piscină cu tobogane Anakonda, Kamikaze şi Family) precum şi patru piscine interioare cu destinaţii diferite (bazine de copii, bazine de relaxare şi hidromasaj, bazin cu apă termală şi de înot).

  Totodată, Aquastar mai oferă servicii de wellness şi spa, fiind amenajate şapte tipuri de saune (2 finlandeze, 2 cu aburi – Hammam, 2 cu infraroşu şi una salină, construită cu pereţi din cuburi de sare de Himalaya). Pentru a alterna efectele saunei sunt puse la dispoziţia clienţilor o fântână de gheaţă şi o baie cu apă rece. La acestea se adaugă o zonă pentru hidroterapie, kinetoterapie şi masaj, o zonă de divertisment sportiv (tenis de masă, aerobic) şi spaţii de joacă pentru copii.

  Complexul va fi deschis publicului din 1 iunie, între orele 9.00 şi 20.00, preţul unui bilet de intrare fiind de 30 lei/adult, 20 lei/studenţi şi pensionari, 15 lei/copii între 3-14 ani, 10 lei tarif saune. Copiii până la 3 ani au acces gratuit.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE