More


  Primăria face curăţenie în parcurile sătmărene

  - Advertisement -

  igienizare-gradina-romei

  La dispoziția primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, în ultimele săptămâni ale lunii mai se derulează activitățile de igienizare în Grădina Romei și în zonele adiacente. Conform Biroului de presă al Primăriei municipiului Satu Mare, proiectul este inițiat și coordonat de viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, și de consilierul local Butka Gergely.

  Conform aceleiaşi surse, acţiunile de alungare a ciorilor din Parcul Eroii Revoluţiei s-au soldat cu succes. “Un rezultat important al activităților de alungare a ciorilor este că în Parcul Eroilor Revoluției din fața Spitalului Vechi s-au alungat coloniile de ciori. Astfel, s-a diminuat semnificativ disconfortul sonor, parcul este curat, iar cetățenii pot petrece timpul liber în siguranță și liniște”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Satu Mare. Consilierul local Gergely Butka susţine că: “rezultatul este unul important, vom monitoriza parcul în continuare, dar cu alungarea ciorilor nu ne vom opri, continuăm în Grădina Romei până la sfârșitul sezonului, în toamnă și în primăvara anului următor, până când ajungem la scopul propus”.

  În Grădina Romei s-a continuat activitatea de igienizare cu ajutorul echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă și a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Satu Mare, aleile principale fiind curățate cu jeturi de apă la înaltă presiune. Tot în cadrul acestei acțiuni s-a curățat și trenul “Juji”. Elementele terenului de joacă au fost igienizate din nou cu soluție specială care îndepărtează depunerile organice şi care nu dăunează sănătății copiilor și mediului. “Pentru săptămâna viitoare sunt programate următoarele acțiuni: schimbarea nisipului și a diferitelor sorturi de pe terenul de joacă, pentru a oferi condiții de igienă corespunzătoare copiilor, respectiv inventarierea și înlocuirea corpurilor de iluminat defecte din perimetrul acestui parc pe o suprafața de 3 hectare”, se mai arată în sursa citată.

  La următoarea şedință a Consiliului Local se va pune în dezbatere noul regulament de ordine al parcului. “Dorim să oferim cetățenilor condiții decente și de maximă siguranță pentru a petrece timpul liber în acest parc deosebit. Noul regulament va conține şi reglementări cu privire la plimbarea animalelor de companie, accesul bicicliștilor și, cel mai important, se va implementa un post fix al Poliției Locale în Grădina Romei”, a declarat viceprimarul Radu Roca.

  Ciprian Bâtea   ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img