More  Şase şoferi s-au ales cu dosar penal

  Politia

  Poliţiştii rutieri intensifică în această perioadă acţiunile organizate în trafic pentru a preveni producerea de evenimente rutiere grave, soldate cu victime. De regulă, cele mai multe accidente au loc în sezonul cald, aşa cum rezultă şi din analizele întocmite la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, în lunile iulie şi august ale anului trecut au avut loc 32 de evenimente rutiere.

  În urma acţiunilor derulate duminică de poliţiştii sătmăreni, şase şoferi, care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, s-au ales cu dosare penale. Astfel, Norbert F., în vârstă de 26 de ani, a fost depistat de patrula de siguranţă publică în timp ce conducea autoturismul pe strada Iosif Vulcan din municipiu, deşi avea o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţinea nici permis de conducere. Alţi doi mopedişti au fost surprinşi de poliţişti conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, unul dintre aceştia circulând şi cu un motociclu neînmatriculat. Este cazul lui Attila H., în vârstă de 45 de ani, care a condus un moped în localitatea Moftinu Mare, având o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind însă depistat de poliţiştii rutieri din Carei şi anchetat pentru fapta comisă. Şi Gheorghe C., în vârstă de 56 de ani, a condus un motociclu neînmatriculat, deşi avea o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost oprit pentru control de poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş în localitatea Huta Certeze şi este cercetat atât pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală, cât şi pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

  Echipajele rutiere aflate în acţiune au mai identificat în trafic trei şoferi care conduceau autoturisme, deşi aveau permisele anulate sau nu deţineau permise de nicio categorie. Mitică Ţ., în vârstă de 27 de ani, a condus maşina pe strada Luna din Negreşti Oaş având permisul anulat din cursul anului 2010, iar Gheorghe Z., în vârstă de 24 de ani, a condus un moped în Turţ, deşi nu avea permis. Tot fără a deţine permis a urcat la volan şi Radu S., în vârstă de 32 de ani, dar a fost identificat în trafic, în comuna Medieşu Aurit, de echipajele Serviciului Rutier, iar în acest caz poliţiştii au constatat că expirase şi autorizaţia provizorie de circulaţie, autovehiculul fiind astfel neînmatriculat.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE