More


  Sprijin pentru tinerii antreprenori negreşteni

  - Advertisement -

  sedinta-CL-negresti-oas
  Consiliul Local Negreşti Oaş a stabilit, în cadrul şedinţei de ieri, preţul chiriilor pentru tinerii întreprinzători care vor dori să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Centrului de afaceri din oraş, recent dat în folosinţă. Chiar dacă în sedinţele comisiilor de specialitate s-a stabilit un tarif de 20 de lei/mp, în cele din urmă consilierii negreşteni au decis reducerea acestuia la jumătate. Tot în cadrul şedinţei de ieri, a mai fost aprobată şi o rectificare bugetară pentru acest an, precum şi contul referitor la închiderea exerciţiului bugetar pentru anul 2012.

  Tarife reduse la jumătate
  Cu toate că iniţial pe ordinea de zi a şedinţei erau 8 puncte, la solicitarea consilierului Gianny Cătălin Berinde, primul punct, referitor la încetarea mandatului său, a fost amânat până la clarificarea situaţiei. În continuare, consilierii locali au fost de acord să sprijine măsurile de combatere a plantelor cu potenţial alergen, fiind vorba despre o campanie de informare a populaţiei privind pericolul prezentat de aceste plante, făcută de elevii voluntari de la Liceul Teoretic Negreşti Oaş. A mai fost votat şi proiectul privind acordarea a două locuinţe ANL din Negreşti, fiind vorba despre un apartament şi o garsonieră.

  Punctul care a iscat cele mai multe discuţii a fost cel referitor la stabilirea criteriilor de acces în Centrul de afaceri al oraşului Negreşti Oaş precum şi a tarifelor chiriilor de aici. Iniţial, în urma discuţiilor din cadrul comisiei de specialitate, au fost stabilite chirii de 20 de lei/mp pentru birouri, 5 lei/mp pentru spaţiile comune, iar pentru închirierea sălii de conferinţe preţul de 50 de lei pe oră. La intervenţia mai multor consilieri, dar mai ales a primarului Aurelia Fedorca, care a declarat că se are în vedere ca în acel centru să-şi desfăşoare activitatea antreprenori tineri aflaţi la început de drum, şi care trebuie ajutaţi, în cele din urmă s-a decis reducerea acestor tarife la jumătate. Astfel, tarifele chiriilor pentru Centrul de afaceri este de 10 lei/mp pentru birouri, 2,5 lei/mp pentru spaţiile comune, în timp ce închirierea sălii de conferinţe a rămas cel stabilit iniţial.

  Rectificare bugetară
  Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii locali negreşteni au mai aprobat şi o rectificare bugetară de 30.000 de lei. Potrivit prezentării făcute de contabilul şef al Primăriei Negreşti Oaş, Floare Fabian, la partea de cheltuieli scade nivelul creditelor pentru Centrul de afaceri cu 70.000 de lei şi creşte, cu aceeaşi sumă, la Centrul social pentru vârstnici, astfel că acestei sume i se modifică doar destinaţia. La buget au mai fost adăugate cheltuieli în valoare de 30.000 de lei pentru Parohia Tur, toate acestea fiind consemnate în rectificarea bugetară.

  Totodată, a mai fost aprobată şi hotărârea privind aprobarea contului de închidere a exerciţiului bugetar pe anul 2012, fiind consemnate venituri de peste 20,3 milioane de lei şi cheltuieli de peste 20,1 milioane de lei. De asemenea, consilierilor le-a fost prezentat şi raportul privind gestionarea bunurilor aparţinând domeniului public şi privat pentru anul trecut.
  La ultimul punct de pe ordinea de zi, consilierii negreşteni au discutat despre posibilitatea acordării unor sume de bani pentru refacerea locuinţelor unor familii nevoiaşe, fiind prezentate trei astfel de cazuri, subiect despre care se va discuta mai pe larg în şedinţele următoare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img