More  Victor Ponta: Protocolul USL trebuie rediscutat

  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că protocolul USL trebuie rediscutat în urma situaţiilor noi şi tensionate apărute, el arătând că e nevoie de negocierea unor mecanisme de întărire a solidarităţii şi că, din actualul acord, candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale rămâne valabilă.
  “Nu s-a pus problema ruperii protocolului nicio secundă. S-a pus problema că în mod evident va trebui să facem o echipă de negociere şi să discutăm protocolul, să-l updatăm. Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare, cele referitoare la alegerile locale, la alegerile parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscuăm practic protocolul, să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali. Sper să găsim soluţiile cele mai bune”, a spus Ponta, după şedinţa BPN al PSD. Ponta a spus că din echipa de negociere cu PNL vor face parte el şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.
  Întrebat dacă protocolul USL rămâne suspendat până la negocieri, Ponta a spus că el a folosit un termen juridic când a spus că protocolul e suspendat. “Eu am folosit o formulă juridică – când un articol nu se aplică, practic nu se aplică tot acordul. Coaliţia în Parlament şi în autorităţile locale merge în continuare sub formula USL”, a spus Ponta.
  Întrebat dacă din actualul protocol va rămâne valabilă candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale, Ponta a răspuns: “Da. Am fost suficient de clar?” El a arătat că BPN al PSD a decis ca nimeni din partid să nu răspundă la acuzaţii şi să nu tensioneze situaţia actuală.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE