More  Acte evaporate de la Primăria Certeze

  audiente-prefect

  Cetăţeanul Ioan Oros, din Huta Certeze, însoţit de tatăl său, s-a plâns ieri, la audienţele de la Prefectură, ţinute de prefectul Eugeniu Avram, că a depus o cerere în anul 2005, înregistrată în registrul primăriei, dar care ulterior a dispărut din arhivă. Totodată, a mai acuzat autorităţile locale din Certeze că “fac afaceri cu păduri”. Prefectul a declarat că vor fi demarate cercetări la Primăria Certeze.

  Unul dintre cele mai interesante cazuri prezentate în cadrul audienţelor de ieri de la Prefectură a fost cel al lui Ioan Oros, din Huta Certeze, care s-a plâns de faptul că în anul 2005 a depus o cerere la Primăria Certeze, care a şi fost înregistrată, dar care ulterior a dispărut în mod inexplicabil din arhivele primăriei. Cetăţeanul a mai precizat că în urma verificărilor făcute a fost găsit numărul de înregistrare din registrele primăriei, însă cererea nu a fost de găsit. Certezeanul a întrebat ce trebuie să facă în acest sens. Prefectul i-a solicitat cetăţeanului să depună un memoriu la Prefectură în baza căruia vor fi demarate cercetări la Primăria Certeze afirmând că “nu este singura primărie din judeţ unde se întâmplă astfel de lucruri”.

  În continuare, atât Ioan Oros, cât şi tatăl acestuia au mai reclamat faptul că la Certeze se fac multe ilegalităţi în pădurea comunală, unde, spuneai ei, se fac tăieri ilegale. “Cei din conducerea Primăriei Certeze fac afaceri cu păduri”, a mai spus tatăl reclamantului. În acest caz, prefectul Eugeniu Avram i-a cerut reprezentantului Direcţiei Silvice, Ioan Mihalca, prezent la audienţe, să facă cercetările necesare pentru lămurirea situaţiei.

  Tot la audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat şi poştaşul Szabo Iuliu, din Moftin, care s-a plâns că din cauza drumurilor impracticabile din zonă nu îşi poate desfăşura activitatea. Prefectul Eugeniu Avram a luat legătura cu responsabilii drumurilor judeţene care au afirmat că acestea au fost cuprinse într-un program de reparaţii care va fi finalizat cel târziu până la finele acestei luni.
  De asemenea, Ana Boitor, din Ardud, s-a plâns de faptul că de 23 de ani îngrijeşte de o femeie bolnavă psihic, care îi este şi verişoară, însă în ultima perioadă comisia de examinare nu a inclus-o în niciun grad de handicap. Prefectul Eugeniu Avram a luat legătura cu primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, care a precizat că dosarul femeii este în lucru şi că în scurt timp va fi finalizat şi trimis la comisia de expertiză. La rândul său, Dumitru Druţă, din Răteşti, s-a plâns de faptul că în urma unor lucrări efectuate în ultima perioadă, după ploi mai abundente gospodăria sa este inundată şi a cerut ajutorul Prefecturii. Bineînţeles, la audienţele de ieri nu au lipsit obişnuitele plângeri de fond funciar.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE