More


  Amendament BOR la Constituţie: Familia se întemeiază pe căsătoria între “un bărbat şi o femeie”

  - Advertisement -

  BOR a transmis preşedinţilor Camerelor o serie de amendamente pentru revizuirea Constituţiei, propunând ca întemeierea familiei să se facă pe căsătoria liber consimţită dintre “un bărbat şi o femeie” şi ca rolul şi importanţa BOR şi a celorlalte culte în istoria României să fie recunoscut. BOR propune, astfel, completarea articolului 48 cu prevederi referitoare la rolul familiei pentru “prezentul şi viitorul poporului român”, având următorul conţinut: “Familia, elementul natural al existenţei şi dezvoltării societăţii, se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor şi beneficiază de sprijin şi ocrotire din partea statului şi a societăţii”.

  Al doilea amendament propus de BOR prevede completarea articolului 29 cu o prevedere referitoare la recunoaşterea rolului şi importanţei Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte culte în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti: “Statul român respectă credinţa poporului român eminamente religios şi recunoaşte rolul important al Bisericii Ortodoxe Române şi al celorlalte biserici şi culte recunoscute în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti. Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii”.

  BOR propune ca articolul 32, care garantează libertatea învăţământului religios şi îl garantează inclusiv în şcolile de stat, să fie menţinut nemodificat. Documentul care conţine amendamentele este semnat de PF Daniel şi se încheie cu rugămintea adresată preşedinţilor celor două Camere de a susţine adoptarea amendamentelor propuse de BOR, în vederea includerii acestor prevederi în Constituţie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img