More


  Beat turtă, primarul Păuleştiului a intrat cu maşina în stâlp

  =

  accident-primar-paulesti-be

  Primarul comunei Păuleşti, Iosif Nagy, a fost ieri la un pas de moarte după ce a produs un accident de circulaţie la intrarea în oraşul Ardud, aflându-se la volanul maşinii Primăriei Păuleşti şi având o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din fericire, primarul a scăpat cu viaţă, însă maşina a fost distrusă în totalitate, deoarece după impactul cu un stâlp de electricitate a luat foc, iar apoi a explodat.

   

  Maşina Primăriei Păuleşti a ars în întregime
  Accidentul s-a produs în jurul orei 11.00, la intrarea în oraşul Ardud. Afându-se singur în maşina Primăriei Păuleşti, cu numărul de înmatriculare SM 13 PAU, primarul Iosif Nagy, în vârstă de 69 de ani, mergând dinspre Satu Mare spre Ardud, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă la stânga, roţile din dreapta a maşinii au ajuns pe criblura de pe marginea drumului, moment în care autoturismul nu a mai putut fi controlat. În cele din urmă, maşina s-a izbit violent de un cap de pod, a lovit apoi un stâlp de electricitate pe care l-a rupt, după care s-a oprit într-un gard.
  Potrivit martorilor oculari, după impact, de sub capota maşinii a început să iasă fum, astfel că atât şoferii care s-au oprit la locul accidentului, cât şi cetăţeni din oraşul Ardud, l-au scos cu greu pe primar din autoturism. Imediat după ce primarul a fost scos, maşina a luat foc, iar după câteva minute a explodat, fiind distrusă în întregime
  În scurt timp la faţa locului s-au prezentat poliţiştii, pompierii şi echipa de descarcerare şi un echipaj SMURD. Având faţa plină de sânge, primarul Iosif Nagy a fost preluat de echipajul SMURD pentru a i se acorda îngrijirile medicale, apoi a fost transportat la Urgenţă. După consultaţiile preliminare, se pare că primarul a scăpat doar cu câteva contuzii după accident, însă i s-a făcut şi un computer tomograf pentru siguranţă. Între timp, pompierii aflaţi sub comanda sublocotenentului Adrian Măroiu au reuşit să stingă incendiul după circa o jumătate de oră de la producerea lui.

  Primarul era băut bine
  Încă înainte de a a fi anunţat rezultatul alcooltestului, martorii care l-au scos pe primarul Nagy Iosif din maşină au afirmat că acesta mirosea puternic a băutură. “Din ceea ce mi-am putut da seama, şoferul era băut bine. Nici măcar nu a avut puterea să colaboreze cu noi să-l scoatem din maşină. Avea faţa plină de sânge, probabil că avea şi dureri, însă foarte greu am reuşit să-l scoatem din maşină pentru că nu voia să colaboreze cu noi”, ne-a spus unul dintre martorii accidentului. Şi alţi martori au afirmat că mirosea a băutură.

  Faptul că primarul Nagy Iosif consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan a fost confirmat de etilotest, care a arătat o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă că era într-o avansată stare de ebrietate. Şi cu toate acestea s-a urcat la volan. Ulterior, conducătorului auto i-au fost recoltate şi probe biologice pentru a se stabili îmbibaţia de alcool din sânge.
  Un apropiat al primarului, venit ulterior la faţa locului, a afirmat că acesta făcea drumuri frecvente la Cluj pentru un tratament şi e posibil ca şi ieri să fi încercat să facă acelaşi lucru.

  Noroc chior
  Doar norocul a făcut ca în urma acestui accident, produs de un primar aflat la volan având o alcoolemie foarte mare, să nu fie mai multe victime. Ardudanii au afirmat că în zona în care s-a întâmplat accidentul de obicei stau cei care vând căpşuni pe marginea drumului. Norocul a fost ca ieri să nu fie niciun căpşunar în această zonă, altfel foarte probabil că ar fi fost înregistrate şi victime omeneşti.

  Poliţiştii sătmăreni, în colaborare cu cei din Ardud, continuă cercetările pentru a afla cauzele producerii accidentului. Neadaptarea vitezei în curba respectivă, coroborat cu cantitatea însemnată de alcool consumată de primarul Nagy Iosif, sunt probabil principalele cauze ale producerii accidentului.

  Florin Dura   ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img