More  Botoşeii devin obligatorii la Spitalul Judeţean

  boto

  Intrarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare se face, începând de ieri, doar cu botoşei. Atât la intrarea în Spitalul Nou, cât şi la Spitalul Vechi, ieri au fost instalate mai multe aparate distribuitoare de botoşei. Până să se obişnuiască sătmărenii cu această regulă, personalul unităţii spitaliceşti a dus muncă de lămurire pentru fiecare pacient şi vizitator. Automatele de botoşei sunt funcţionale începând de ieri dimineaţă.

  Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a transmis un comunicat de presă prin care a adus la cunoştinţa sătmărenilor că începând de ieri s-a instalat la intrarea în fiecare spital un distribuitor automat de botoşei de unică folosinţă pentru vizitatori şi aparţinători. Astfel că începând de ieri dimineaţă accesul în cele două spitale sătmărene nu a mai fost permis decât cu acest echipament de protecţie. În acest scop, la intrarea în cele două spitale, cel Vechi şi cel Nou, au fost instalate mai multe aparate cu botoşei. Pentru început, vizitatorii au fost derutaţi şi nu au înţeles de ce este nevoie de aceste echipamente, fapt pentru care conducerea Spitalului Judeţean a decis ca zilnic să fie cineva la faţa locului să le explice importanţa acestora.
  Botoşeii sunt de unică folosinţă, nu se pot transmite de la o persoană la alta, nu pot fi păstraţi pentru a doua zi şi vor fi aruncaţi într-un recipient special la părăsirea spitalului. Echipamentul de protecţie poate fi cumpărat cu 2 lei de la aceste automate care funcţionează cu monede de 50 de bani. Decizia introducerii echipamentului de protecţie a fost luată din mai multe considerente. Conducerea spitalului s-a gândit în special la prevenirea infecţiilor spitaliceşti şi la întreţinerea curăţeniei, iar banii daţi pe echipamentele de protecţie vor ajunge tot în folosul pacienţilor.

  Silvia Cseh

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE