More


  Crin Antonescu: Situaţia financiară a Senatului e foarte dificilă

  - Advertisement -

  Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că situaţia financiară a instituţiei este “foarte dificilă, spre critică” în urma problemelor “economice şi administrative” create de neadoptarea Statutului parlamentarilor, adăugând că speră în înţelegerea Guvernului pentru o rectificare pozitivă. “Faptul că noul statut sau Statutul modificat nu a intrat în vigoare, din motivele pe care nu le mai evoc acum, a avut consecinţe nefaste în plan bugetar evident. Pentru că în conformitate cu legea, cele două Camere, şi Senatul au fost obligate să facă nişte cheltuieli la care ar fi dorit să se renunţe odată cu intrarea în vigoare a noului statut. Situaţia financiară a Senatului este una foarte dificilă, spre critică”, a afirmat Antonescu.
  El a spus că anterior Senatul a fost “instituţia cea mai deschisă şi cooperantă” cu politicile de austeritate bugetară ale Guvernului, iar acum speră în “toată înţelegerea” pentru obţinerea unei rectificări bugetare pozitive. “Sper să avem toată înţelegerea la rectificare pentru ca Senatul să funcţioneze normal, sper cât mai repede să intre în vigoare şi statutul pentru a ajusta acele cheltuieli acolo de unde se pot ajusta”, a afirmat Antonescu, care nu a dorit să comunice suma de care ar avea nevoie instituţia la rectificarea bugetară.
  De asemenea, întrebat dacă conducerea Senatului a luat în calcul măsura trimiterii personalului în concediu fără plată pe perioada vacanţei parlamentare, Antonescu a spus că mai trebuie discutat cu secretarul general al instituţiei. “Nu ştiu, deocamdată trebuie să mai avem o discuţie cu secretarul general şi cu cei de la Guvern apropo de această rectificare. Nu am luat o decizie în acest sens”, a spus el.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img