More


  Deputat FDGR: Regiunile ar trebui să poarte nume tradiţionale româneşti

  - Advertisement -

  Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ declară că regiunile ar trebui să poarte “nume tradiţionale româneşti”, precum Transilvania, Ardeal etc, nu numele actuale, care “nu spun nimic”. “Eu sunt de părere că regiunile ar trebui să poarte nişte nume tradiţionale româneşti, şi nu Centru, Vest sau mai ştiu eu ce, care nu spun nimic. Putem discuta: de exemplu, Transilvania Sud sau ceva legat de Ardeal, de Transilvania, nu de Centru sau Vest”, a declarat Ovidiu Ganţ.

  Întrebat ce părere are despre declaraţia lui Liviu Dragnea, făcută la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro Tv, potrivit căreia, în calitate de persoană fizică, susţine Sibiu pentru a deveni capitală regională, Ganţ a răspuns: “Bravo lui”. “E frumos din partea domnului Dragnea dacă a spus aşa şi îl susţin în acest demers! Bravo lui! Vom vedea ce va fi. Nu depinde de ministrul Dragnea, depinde de Parlament. Guvernul va face o propunere, la un moment dat, iar Parlamentul va vota proiectul de lege care va conţine regiunile şi capitalele şi chiar şi în Guvern nu cred că el personal decide. E acolo o decizie consensuală şi, până la urmă, semnătura pe proiect şi-o pune primul-ministru”, a afirmat deputatul FDGR. Acesta a adăugat că vor mai urma discuţii pe această temă, însă “ar fi grozav dacă ar fi Sibiu capitala acestei regiuni”.

  Întrebat despre numărul regiunilor – opt sau mai multe – Ganţ a spus că regionalizarea pe structura actualelor opt regiuni de dezvoltare este “singura variantă realizabilă”. “Sincer, dat fiind termenul limită 31 decembrie legat de noul buget al UE, nici nu prea văd că va veni cineva cu altă variantă. Cred că e singura variantă realizabilă în acest moment, să se menţină aceste regiuni de dezvolttare, dar să se extindă atribuţiile şi resursele, că e foarte important.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img