More


  Elevii din Beltiug, îndrumaţi de jandarmi să evite violenţa

  - Advertisement -

  elevi

  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare a desfăşurat ieri o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile la elevii Şcolii Gimnaziale Beltiug. Acţiunea s-a desfăşurat la solicitarea şcolii de a sprijini demersul educaţional, în sensul creşterii şi educării elevilor într-o societate “Fără violenţă !” şi are la bază acordul partenerial încheiat între cele două instituţii.

  Astfel, în cursul zilei de ieri, jandarmii sătmăreni, la solicitarea directorului şcolii, profesor Aurora Badea, i-au instruit pe elevi despre cum trebuie să evite faptele de natură penală şi contravenţională, le-au vorbit despre materialele pe care le utilizează, despre armamentul uşor şi greu din dotarea instituţiei, despre ţinuta jandarmilor. Totodată, jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la respectarea normelor de conduită şi respectarea legii atât pe timpul şcolii cât şi în timpul liber, acasă sau pe stradă. După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă şi la modul în care trebuie să acţioneze în caz de violenţă. Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să stea departe de fenomenul violenţei, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicaţi în acte de violenţă, cum trebuie să acţioneze imediat.

  Un aspect esenţial al acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic şi totodată “Violenţa nu te face mai puternic!”. În general, faptele antisociale cel mai întâlnite în şcoală sunt agresiunile exprimate prin înjuri, jigniri, îmbrânceli sau intimidări. Astfel, după ce le-a fost prezentată trusa criminalistică, elevii au putut testa modul de amprentare, fiind îndrumaţi de specialistul Jandarmeriei, plutonier Florentin Oros. După care, plutonierii Ovidiu Turtoi şi Lucian Moisa, ambii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, au amenajat un mini poligon de tragere unde elevii au avut posibilitatea de a testa tragerea cu arme airsoft.

  Elevii au fost foarte încântaţi de cele prezentate, iar la final au făcut poze cu jandarmii şi materialele acestora. Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze armele, să tragă cu arme airsoft, sub atenta supraveghere a jandarmilor. Şi pentru că se apropie cu paşi repezi vacanţa, jandarmii le-au transmis copiilor şi cadrelor didactice vacanţă plăcută cu mult soare şi multe bucurii şi să nu uite să respecte regulile de conduită şi pe timpul vacanţei.

  Pavel Prodaniuc

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img