More  Eroii Neamului, comemoraţi în tot judeţul

  ziua-eroilor-satu-mare-2013

   

  Ziua Eroilor Neamului a fost marcată ieri cu pioşenie în tot judeţul. În municipiul Satu Mare au fost organizate o serie de manifestări la Cimitirul Eroilor şi la Monumentul Ostaşului Român. În Negreşti-Oaş manifestările au avut loc la Monumentul Eroilor din centrul oraşului, în prezenţa a sute de persoane, în timp ce în municipiul Carei evenimentul a avut loc în tradiţionalul loc de comemorare, respectiv la Monumentul Ostaşului Român.

  Comemoraţi cu pioşenie la Satu Mare
  Ziua Eroilor Neamului a fost marcată cu pioşenie în municipiul Satu Mare, fiind organizate o serie de manifestări în Piaţa 25 Octombrie, la Cimitirul Eroilor şi la Monumentul Ostaşului Român. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, Mircea Govor şi Rudolf Riedl, a subprefectului Cristian Sasu, a primarului şi a viceprimarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica şi Marcela Papici, respectiv şefi de unităţi militare din Garnizoana Satu Mare, şefi de instituţii subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor, şefi ai instituţiilor subordonate Ministerului Public, respectiv reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate.

  Prima manifestare a început de la orele 12.00, fiind depusă o coroană de flori la placa comemorativă dedicată eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, amplasată pe Palatul Administrativ, urmată de un scurt moment de reculegere şi cinstire a memoriei eroilor martiri. Evenimentul a continuat de la orele 12.30 la Cimitirul Eroilor. După ce subprefectul Cristian Sasu a trecut în revistă Garda de Onoare, a avut loc un parastas în memoria eroilor, urmat de depuneri de coroane.

  Sute de persoane la Monumentul Ostaşului Român
  Manifestarea principală a început de la orele 13.30 la Monumentul Ostaşului Român, în prezenţa a sute de persoane. Comemorarea a început prin intonarea Imnului de Stat, urmat de un parastas, scurte alocuţiuni şi depuneri de coroane. Şi-au adus omagiul Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria Satu Mare, instituţiile subordonate Ministerului Public, Ministerului Justiţiei, Ministerului Educaţiei, Ministerului Muncii, Ministerului Mediului, Ministerului Agriculturii, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării Naţionale. Au mai depus coroane de flori USL, PDL, UDMR, FC, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război din România (ANVR) – Filiala Vasile Lucaciu din Satu Mare, Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu, Uniunea Vatra Românească, Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor, Liga Luptătorilor din Decembrie 1989, respectiv profesori şi elevi ai diferitelor unităţi de învăţământ. Evenimentul s-a încheiat prin defilarea Gărzii de Onoare constituită din militari profesionişti din cadrul Garnizoanei Satu Mare, subofiţeri şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi cadre ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

  Depuneri de coroane şi la Negreşti
  Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, în colaborare cu Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, au organizat ieri, la Monumentul Eroilor din localitate, o serie de manifestări dedicate Zilei Eroilor, la care au fost prezenţi primarul Aurelia Fedorca, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor publice, elevi sau simpli cetăţeni. După intonarea Imnului de Stat al României, a urmat depunerea de coroane de flori din partea Primăriei şi Consiliului Local Negreşti Oaş, a instituţiilor subordonate Ministerului de Interne, precum şi a Şcolii Gimnaziale nr. 3, a Liceului Teoretic şi a Liceului Tehnologic “Ioniţă G. Andron”. Manifestările au continuat cu un Te-Deum oficiat de preoţii ortodocşi şi greco-catolici, după care directorul Casei Orăşeneşti de Cultură, Natalia Lazăr, a rostit o alocuţiune cu această ocazie, în care a spus că România este prima ţară care şi-a comemorat eroii odată cu sărbătoarea Înălţarea Domnului. Primarul oraşului, Aurelia Fedorca, a afirmat că atât pentru oşeni, cât şi pentru toţi sătmărenii şi toţi românii, este o datorie să-şi cinstească eroii. “Ne comemorăm înaintaşii, cei care s-au sacrificat ca azi să avem o viaţă normală şi, ceea ce este mai important, un cer liber”, a mai spus Fedorca.

  Onor eroilor neamului şi la Carei
  Direcţia de Cultură a municipiului Carei a organizat ieri, cu începere de la ora 12.00, la Monumentul Ostaşului Român o serie de manifestări dedicate Zilei Eroilor. Au răspuns prezent invitaţiei reprezentanţii diferitelor organizaţii neguvernamentale, ai instituţiilor publice, ai partidele politice, ai instituţiilor de învăţământ şi zeci de cetăţeni ai municipiului Carei. Manifestările au debutat cu un parastas de pomenire a eroilor neamului şi au continuat cu depuneri de coroane şi flori în memoria acestora.

  Ciprian Bâtea

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE