More


  În acest an – Manifestări cultural-sportive la Zilele oraşului Negreşti

  =

  sedinta-cl-negresti-oas

  La finalul şedinţei de ieri a Consiliului Local Negreşti Oaş, primarul oraşului, Aurelia Fedorca, a propus consilierilor ca în acest an, de Zilele Oraşului Negreşti Oaş, să nu mai fie organizate concerte de mare anvergură, aşa cum se întâmpla în anii precedenţi. Motivaţia primarului a fost că în acest moment oraşul Negreşti Oaş are datorii foarte mari de achitat şi trebuie finalizate o serie de investiţii, astfel că Primăria nu mai dispune de resursele fiannciare necesare pentru a organiza aceste spectacole. Consilierii locali au fost întru totul de acord cu propunerea primarului Fedorca.

  Fără spectacole de Zilele Oraşului
  Primarul Aurelia Fedorca, la finele şedinţei de ieri, s-a adresat consilierilor locali cărora le-a cerut părerea vizavi de renunţarea organizării de spectacole de mare anvergură de Zilele Oraşului. “Dacă am fi avut infrastructura terminată la Luna Şes, probabil că am fi organizat acolo spectacolele. Însă, cum nu avem nici drum, şi nici resursele financiare necesare, eu propun ca în acest an, de Zilele Oraşului Negreşti Oaş să nu mai fie organizate spectacolele de altă dată în centrul oraşului. Pot fi organizate doar manifestări cultural-sportive. Mai mult decât atât, în acest an Primăria Negreşti Oaş are datorii foarte mari de achitat şi avem şi multe investiţii care trebuie să le finalizăm până la sfârşitul anului. Astfel că nu avem nici resursele financiare necesare pentru organizarea acestor zile”, a mai spus primarul Fedorca, care le-a cerut consilierilor să voteze dacă sunt sau nu de acord cu propunerea ei. Edilii negreşteni au fost cu toţii de acord cu propunerea primarului.
  Totuşi, în 17 sau 18 august, vor fi organizate competiţii sportive, vor avea loc Zilele Medicale ale Ţării Oaşului precum şi alte simpozioane. Primarul Fedorca a mai precizat că nu se renunţă de tot la organizarea spectacolelor de Zilele Oraşului, ci doar în acest an, şi că există posibilitatea ca anul viitor aceste evenimente să fie organizate la Luna Şes.

  Peste 6 milioane de lei pentru Luna Şes
  Tot în cadrul şedinţei de ieri, primarul Aurelia Fedorca a mai făcut cunoscut faptul că pentru investiţia de la Luna Şes, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al conducerii acestei instituţii, preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, Primăria Negreşti Oaş a primit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi a Administraţiei Publice suma de 6,27 milioane de lei. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru finalizarea drumului de acces din oraş până la Luna Şes. “Aceşti bani ne ajung şi la plata datoriilor pe care le avem faţă de constructori, dar şi pentru finalizarea drumului de acces. Avem promisiuni ferme că şi în continuare, pentru finalizarea investiţiei, vom avea sprijinul Guvernului României şi al Consiliului Judeţean”, a mai spus Fedorca.

  Şedinţă în doliu
  Şedinţa de ieri a Consiliului Local Negreşti Oaş a început cu un moment de reculegere în memoria fostului consilier local Mihai Savu, care a decedat în urma unui atac de cord, apoi noul consilier PDL, Ionel Păcală, a depus jurământul.
  Consilierii locali au mai votat apoi PUZ-ul pentru construirea unui supermarket în apropierea Primăriei, care, potrivit reprezentanţilor firmei, va fi funcţional până la finele lunii octombrie. De asemenea, s-a mai votat noul regulament de funcţionare a Consiliului Local, rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pentru investiţii, prelungirea contractelor de închiriere pentru blocurile ANL, efectuarea de reparaţii la Grupul Şcolar “Ioniţă G. Andron” şi alte proiecte de hotărâre.

  Florin Dura

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img