More



  Întâlnirea tinerilor greco-catolici din Eparhia de Maramureş, pentru prima dată la Satu Mare

  - Advertisement -

    intalnirea-tinerilor-greco-

  Protopopiatul greco–catolic de Satu Mare a organizat, sâmbătă, pentru prima dată, „Întâlnirea tinerilor greco-catolici din Eparhia de Maramureş”. Întâlnirea s-a desfăşurat lângă Catedrala greco-catolică „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Satu Mare, şi a avut ca temă “Mergeţi şi faceţi-vă discipoli din toată lumea” (Matei 28;19). Alături de peste o mie de tineri din Baia Mare, Chioar, Iza Vişeu, Mănăştur, Seini, Sighet, Ţara Oaşului şi Satu Mare, la manifestări s-au aflat PSS Vasile Bizău, episcop greco-catolic de Maramureş, precum şi protopopul greco-catolic de Satu Mare, Dumitru Roman.

  Programele au debutat încă de dimineaţă cu sosirea şi înscrierea participanţilor la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, continuând cu sosirea şi primirea episcopului Vasile Bizău. Înalta faţă bisericească a celebrat în biserică Sfânta Liturghie Arhierească şi a rostit cuvântul de învăţătură. La Liturghie au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, directorul Cancelariei Prefectului, Sorin Martin Vereş, precum şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca.

  Preşedintele Adrian Ştef s-a declarat impresionat de numărul mare de tineri participanţi. “Tema din acest an a întâlnirii tinerilor greco-catolici din Eparhia de Maramureş este una plină de conţinut: Mergeţi şi faceţi-vă discipoli din toată lumea. Asta le spun şi eu tinerilor: mergeţi şi spuneţi-le prietenilor şi colegilor voştri că pentru a avea un viitor trebuie să studiaţi, să aveţi un bagaj de cunoştinţe bogat. Trebuie să vă construiţi o carieră pentru a da ceva societăţii în care trăiţi. Şi toate acestea le puteţi obţine dacă aveţi credinţă în Dumnezeu. Dacă aveţi credinţă în Dumnezeu veţi şti să evitaţi mediocritatea şi conformismul atât de răspândite în societatea noastră”, a spus Adrian Ştef.

  După masa de prânz, manifestările au continuat cu Cateheza Majoră, activităţi specifice pentru copiii de peste 14 ani, urmată de discuţii pe grupuri. De la ora 15.00 au fost derulate programele culturale, spirituale şi religioase, pregătite de grupurile participante, câte unul pentru fiecare protopopiat, pornind de la tema întâlnirii. Manifestările s-au încheiat cu rugăciunea finală şi binecuvântarea arhierească.

  Florin Dura



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts