More


  Judeţul Satu Mare, exemplu de bune practici în învăţământul preşcolar

  - Advertisement -

  invatamant-satu-mare

   

  În cadrul întâlnirii metodice a inspectorilor pentru învăţământ preprimar din întreaga ţară, a cărei deschidere oficială a avut loc ieri la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, judeţul Satu Mare a fost dat ca exemplu de bune practici pe ţară în învăţământul preşcolar datorită activităţii desfăşurate în grădiniţe. La manifestare au fost prezenţi inspectorul general din cadrul Ministerului Educaţiei, Viorica Preda, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, inspectorul şcolar general, Mariana Roman, precum şi circa 30 de inspectori de specialitate din ţară.

  În cuvântul său de deschidere, Mariana Roman a declarat că se simte onorată ca această întâlnire să aibă loc la Satu Mare şi a mulţumit autorităţilor judeţene şi locale pentru ajutorul acordat în vederea organizării ei. Inspectorul Ministerului Educaţiei, Viorica Preda, a apreciat eforturile făcute de cadrele didactice din Satu Mare în ceea ce priveşte activitatea integrată şi, alături de subprefectul Cristian Sasu, a afirmat că judeţul nostru poate fi dat ca exemplu de bune practici pe ţară în ceea ce priveşte învăţământul preşcolar.

  De asemenea, preşedintele Adrian Ştef a felicitat-o pe Mariana Roman şi instituţia pe care o conduce pentru activităţile desfăşurate, iar primarul Dorel Coica a afirmat că, prin această întâlnire, Sătmarul devine pentru câteva zile un centru naţional al învăţământului. Au mai luat cuvântul viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, şi inspectorul de specialitate din cadrul IŞJ Satu Mare, Leontina Ghiţ.

  Tot ieri, după deschiderea oficială, au avut loc o serie de activităţi demonstrative cu copiii privind abordarea integrată a curriculumului preşcolar, susţinute de educatoarele de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 din Satu Mare. După amiază, la Grădiniţa cu Program Prelungit “Draga Mea” au fost organizate dezbateri pe baza activităţilor demonstrative asistate, moderatorul acestora fiind inspectorul general al MEN, Viorica Preda.

  Întâlnirea metodică a inspectorilor pentru învăţământ preprimar din întreaga ţară va continua azi cu evenimentul intitulat ”În armonie cu natura”, care va avea loc în Grădina Romei, între orele 10.00 şi 12.00.

  Florin Dura

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img