More  Lupte greco-romane – Tudor Barbul: ”Avem la club încă o generație deosebită”

  - Advertisement -

  lupte-sm

  Patru medalii , din care trei de argint și una de bronz, și locul trei pe echipe, acesta a fost bilanțul luptătorilor de la CS Satu Mare – Cetate Ardud la Naționalele rezervate cadeților din acest an.  Iar aceste rezultate confirmă declarațiile antrenorului Tudor Barbul care anunța la începutul sezonului că are la club o nouă generație deosebită.

  ”Din 1995 încoace avem mereu sportivi medaliați la Campionatele Naționale la nivel de cadeți și juniori. Din păcate însă din cauza greutăților financiare și a faptului că la club nu le putem asigura măcar un salariu decent sportivii abandonează performanța cînd trec de la juniori la seniori”, spune Tudor Barbul care amintește cu regret că s-au pierdut din această cauză sportive deosebiți care cu un minim ajutor ar fi putut ajunge la performanțe deosebite la Europene sau Mondiale, la seniori.

  ”I-am avut pe Iliuță Ilie, Sergiu Stan, Dacian Barbul, Zenobiu Mic , Toth Arnold sau pe Berki Zsolt. Cu toții au fost aproape de podium la Europene la categoriile lor de vîrstă și dacă i-am fi putut ține în system acum aveam o echipă extraordinară care se bătea la titlu național la seniori. Sper ca măcar acum , cu generația 2013 să nu repetăm greșelile trecutului ” mai spune Barbul care recunoaște că visează ca antrenor ziua în care își va urmări un sportiv de la clubul său participînd la Jocurile Olimpice.

  De remarcat că din 1995 încoace de la CS Satu Mare au fost convocați la loturile naționale și olimpice 18 luptători: Grebur Zsolt, Dacian Barbul, Raul Buzgău, Ilie Iliuță, Cristian Godje, Sergiu Stan, Berki Zsolt, Octavian Ofrim, Zenobiu Mic, Petre Moldovan, Samirel Bărbuș, Marius Domuța, Toth Arnold, Erseki Szabolcs, George Săvianu, Cătălin Șoreanu, Emanuel Marchiș și Darian Moldovan.

  Legat de partea a doua a sezonului, Barbul speră ca federația să acorde clubului sătmărean organizarea finalelor Campionatelor Naționale de copii pentru că sînt șanse mari și aici la medalii pentru CS Satu Mare-Cetate Ardud.

  ” Vom merge într-un minicantonament la Izvoare, avem o invitație la un turneu în Italia și sper să ajungem și la Naționalele de lupte pe plajă. Iar din toamnă vin finalele…Doar să avem bani să ajungem peste tot ” a mai amintit Barbul care a ținut să-i amintească pe Sabinel Lobonț, Cristian Sabo, Patric Moroz și Lenard Berei, medaliații de la Naționalele de cadeți din acest an. Nume de care tehnicianul sătmărean e convins că vom auzi pe viitor și la Europene, Mondiale și, de ce nu, la Olimpiadă.

  Florin Mureșan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts