More  Mircea Govor, ales preşedinte al PSD

  - Advertisement -

   

  mircea-govor-presedinte-psd

   

  Printr-un vot în unanimitate al celor peste 600 de membri social-democraţi care au participat la Conferinţa de alegeri a Organizaţiei Judeţene, care a avut loc ieri la Casa de Cultură a Sindicatelor, Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD a reintrat în normalitate. Astfel, noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD este Mircea Govor, în timp ce în funcţia de preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD a fost ales primarul Dorel Coica. În funcţia de vicepreşedinţi ai Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD au fost aleşi Oliviu Buzgău, Nicolae Bura, Gheorghe Ciocan, Vasile Ciocan, Aurelia Fedorca, Rodica Maxi, deputatul Octavian Petric, Radu Roca, Silviu Sumlas, Ioan Ţou, Ioan Vidreanu, Paula Mare, Ciprian Ardelean, Doina Iura şi Vasile Mitraşca. În funcţia de secretar general a fost ales Toma Betea, iar trezorier a fost desemnat Ioan Viman. Invitaţii speciali ai evenimentului au fost vicepreşedintele PSD pe Regiunea Nord-Vest, Ioan Rus, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu şi preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef. Din cauza programului foarte încărcat, vicepremierul Liviu Dragnea nu a putut fi prezent.

  Apel la unitatea USL

  Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef, a declarat că: “Mă aflu aici ca partener, ca prieten al dumneavoastră. Vreau să vă spun că vin acum cu acelaşi mesaj pe care l-am avut şi pe 29 martie, la precedenta conferinţă, pentru că a rămas la fel de actual. Trebuia să fim uniţi, pentru că nevoia de unitate şi solidaritate e acum cu atât mai mare. Am arătat că dacă suntem uniţi nu ne poate învinge nimeni”. Liderul liberal nu l-a uitat nici pe senatorul independent Valer Marian, despre care a declarat că: “Am învins un adversar care până la un moment dat ne-a fost partener. Dar derapajele l-au transformat în neprieten, ca să nu spun duşman. Am arătat că dacă muncim împreună şi nu ne punem invers, cum a făcut altcineva, putem realiza lucruri importante pentru judeţul Satu Mare”. Adrian Ştef nu a scăpat prilejul de a mulţumi public primului ministru Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea pentru sprijinul pe care l-au dat privind finanţarea unor proiecte importante de infrastructură din judeţ, a căror valoare este de 10,2 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

  Dorel Coica, noul preşedinte executiv
  Prin votul unanim al social-democraţilor sătmăreni, preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PSD, Dorel Coica, a devenit şi preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD. “Dragi colegi, începând de astăzi o să avem o nouă conducere. Eu propun, ca de obicei, să uităm ce-a fost, dar să ţinem minte că s-au întâmplat şi lucruri urâte şi rele în acest partid, iar de astăzi să pornim la un nou drum. De mâine ne pregătim de alegeri. Asta este ţinta noastră. Eu urez succes noii conduceri. Au sprijinul primarului în totalitate şi mă bucur că Organizaţia Municipală Satu Mare a PSD a venit cu această propunere ca domnul Mircea Govor să fie ales preşedinte. Eu îi doresc succes şi voi fi alături de el ori de câte ori va avea nevoie de mine şi sunt convins că va avea”, a conchis Dorel Coica.

  “Se limpezesc apele în PSD”
  Noul lider judeţean al PSD a ţinut să le mulţumească tuturor social-democraţilor din judeţ, precizând că: “După părerea mea, PSD este cea mai frumoasă organizaţie politică din Satu Mare. Aşa că împreună cu PNL facem o echipă foarte redutabilă a USL în Satu Mare. Iar eu, împreună cu dumneavoastră, facem o echipă de invidiat la nivelul judeţului Satu Mare”. Preşedintele Mircea Govor a precizat că după mai multe luni de conflicte apele încep să se limpezească în PSD. “Astăzi ne aflăm într-un moment foarte important din viaţa Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare şi a mea, personală. După trei luni de frământări şi certuri, eu zic că astăzi apele se limpezesc. Nu este uşor să treci printr-un moment ca acesta, în care oamenii erau dezorientaţi, manipulaţi prin orice mijloace posibile, minţiţi, unii şantajaţi şi murdăriţi prin presă. Chiar eram ca şi o corabie în derivă. Dar cu multă înţelepciune, maturitate, seriozitate şi încredere în noi, încet-încet am revenit. Am rămas uniţi în ciuda tuturor încercărilor ale fostului preşedinte să ne dezbine. Eu, personal, nu cred să fi fost vreo organizaţie mai greu încercată ca a noastră în ţară”, a arătat preşedintele PSD.

  “Trebuie să simţim că suntem la guvernare”
  Preşedintele Mircea Govor a ţinut să le promită primarilor că alături de primul ministru Victor Ponta şi alături de vicepremierul Liviu Dragnea, PSD Satu Mare va depune toate eforturile pentru a sprijini comunităţile locale. “Vreau ca şi colegii noştri să simtă că suntem la guvernare. Că parcă până acum chiar nu am avut timp să simţim aşa ceva, pentru că într-un război continuu nu se poate. Vreau să-i ajutăm în primul rând pe primarii noştri, să numim directorii în instituţiile deconcentrate, să putem propune în structurile ministeriale cei mai buni reprezentanţi ai noştri. Să primim fonduri pentru dezvoltarea localităţilor din judeţ. Acesta este ţelul meu şi sper că împreună cu dumneavoastră acest lucru să îl realizăm. Vreau să mulţumesc în mod special domnului Liviu Dragnea că a acceptat să conducă în funcţia de preşedinte interimar organizaţia noastră. A fost o decizie care a salvat de moment situaţia. Altfel, lucrurile mergeau din rău în mai rău. Domnul Dragnea ne-a promis că este alături de noi şi că ne va sprijini în continuare, iar primarii noştri vor simţi acest lucru. Primele semne se văd deja, iar primarii au simţit deja acest lucru. Cel mai mult a simţit doamna primar Aurelia Fedorca pentru Luna Şes. Vreau să îi mulţumesc domnului Ioan Rus pentru că s-a implicat şi se implică pentru punerea pe picioare a organizaţiei noastre. Şi le promit atât dânşilor, cât şi domnului preşedinte Victor Ponta că pot conta pe noi”, a concluzionat noul lider sătmărean al PSD.

  Semnale de susţinere clară de la centru
  Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu a ţinut să sublinieze rolul extrem de important pe care Organizaţia Judeţeană Satu Mare al PSD îl joacă în cadrul PSD. “Vreau să vă mulţumesc că aţi depăşit un moment pe care eu nu l-am considerat atât de distructiv cât părea să fie, pentru că până la urmă întotdeauna o colectivitate, aşa cum e organizaţia noastră, este mai puternică decât un om. Şi este un lucru care se va verifica întotdeauna. A sosit momentul ca banderola de căpitan să o poarte Mircea Govor. Vreau să vă atrag atenţia şi asupra faptului că organizaţia noastră este o organizaţie care contează. Şi faptul că Ioan Rus este aici cu noi de fiecare dată când sunt momente importante în organizaţia noastră este dovada. De asemenea, faptul că domnul Dragnea a acceptat să asigure interimatul şi, bineînţeles, va rămâne în continuare interesat de ce se întâmplă la Satu Mare, dovedeşte că organizaţia are sprijinul necesar la conducerea partidului”, a precizat Ioan Mircea Paşcu.
  La rândul său, vicepreşedintele PSD pe Regiunea Nord-Vest, Ioan Rus, a ţinut să puncteze importanţa covârşitoare pe care noul proiect privind descentralizarea instituţională şi decizională îl va juca în viitorul României. De asemenea, Ioan Rus a făcut o pledoarie pentru Transilvania, precizând că prin viitoarea descentralizare această parte a ţării îşi va câştiga rolul binemeritat. “Ieri după-masă am discutat şi rediscutat cu domnul Liviu Dragnea, şi am ajuns la concluzia că era imposibil să ajungă seara aceasta la Satu Mare pe de o parte, iar pe de altă parte, la dorinţa conducerii organizaţiei dumneavoastră ne-au rugat să facem conferinţa înaintea zilei de mâine, când pentru prima dată în istorie încep Zilele Judeţului Satu Mare. Şi atunci am găsit această soluţie de compromis, să vin eu şi cu domnul Ioan Mircea Paşcu”, a spus Ioan Rus.

  N.R. Organizaţiile civice şi sindicale din judeţul Satu Mare, precum şi simpatizanţii din Ţara Oaşului, din Ţara Codrului, din zona Someşului şi din satele de moţi şi de maramureşeni de la frontiera cu Ungaria, respectiv din Sătmărel n-au mai apărut ieri după-amiază la mitingul anunţat cu mare tamtam de senatorul independent Marian Valer. În schimb, înainte de începerea conferinţei în zonă a apărut senatorul Marian, cu o privire abătută şi ochii plini de cearcăne, însoţit doar de doi colaboratori ai săi, fără fluiere, trompete, claxoane şi fără formaţia de ţâpuritori din Oaş. Aceştia s-au aşezat în mod ostentativ la o terasă din apropiere, însă nu i-a băgat nimeni în seamă, iar după circa o jumătate de oră s-au retras. Spectacolul, anunţat de senatorul Marian ca fiind unul pe cinste, a fost de-a dreptul jalnic.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts