More


  Nu există posibilitatea să facem sesiune extraordinară pentru Constituţie

  - Advertisement -

  Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că nu există posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe tema Constituţiei, el arătând că nu vede ce obiecţii de fond ar putea apărea din partea CC sau a Consiliului Legislativ. Întrebat dacă există posibilitatea să se convoace o sesiune extraordinară după 4-5 iulie, când se va discuta proiectul de revizuire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, Antonescu a răspuns: “Nu, pentru că proiectul odată finalizat intră în procedurile respective, în funcţie eventual de observaţii ale CC sau ale Consiliului Legislativ”.

  Antonescu a spus că CC nu se pronunţă decât în privinţa respectării limitelor revizuirii, care au fost respectate de Comisia de revizuire. “Eu nu văd, ca preşedinte al Comisiei, ce obiecţii de fond ar putea apărea, pentru că în ce priveşte Curtea, ea are a se pronunţa în raport cu limitele revizuirii şi fără niciun fel de îndoială limitele revizuirii au fost respectate. Nu ne aflăm în faţa unui proiect de lege obişnuit, care este judecat de Curte în raport cu o Constituţie în vigoare. Evident că aici nu ai alt reper decât limitele revizuirii şi în sensul acesta nu cred să fie probleme”, a spus Antonescu.
  El a precizat că se doreşte să se lase perioada de vacanţă parlamentară pentru dezbatere publică pe un proiect de revizuire conturat. “Şi lcrina începutul sesiunii, începând cu prima zi, cu 1 septembrie, proiectul va intra mai întâi în Senat, după aceea în Cameră şi va avea loc dezbaterea finală şi votul”, a spus Antonescu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img