More  Sătmărenii au invadat Grădina Romei

  satmareni-gradina-romei

  La sfârşitul săptămânii trecute, în Grădina Romei a avut loc cea de-a VII-a ediţie a Weekend-ului Familial, eveniment organizat de UDMR Satu Mare, în colaborare cu mai multe organizaţii şi asociaţii maghiare din judeţ, respectiv Societatea „Ady Endre”, MIK, SZAMIT şi Asociaţia Culturală „Aranykapu”. Dacă cele şase ediţii organizate până în prezent au demonstrat că sătmărenii au nevoie de acest eveniment, ediţia din acest an nu a făcut excepţie de la regulă, mii de copii, părinţi şi bunici răspunzând prezent invitaţiei organizatorilor.

  Weekend-ul Familial s-a desfăşurat în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică în Grădina Romei. Cu mic cu mare, indiferent de naţionalitate sau de simpatii politice, mii de copii, părinţi şi bunici şi-au dat întâlnire în Grădina Romei. Ce-i drept, au avut şi ce să vadă. De exemplu, organizatorii au pregătit în prima zi o serie de competiţii pentru copii, demonstraţie de tir cu arcul, concursuri culinare, demonstraţii de aerobic cu instructorii Primagym sau dresaj canin. Nu au fost uitate nici persoanele în vârstă, aceştia având ocazia să îşi măsoare tensiunea arterială şi nivelul glicemiei la corturile Clinicii Korall și Caritas West Medica. Sâmbătă seară au urcat pe scenă artistul maghiar Soltesz Rezso şi trupa maghiară United, alături de Frații Bertici.

  Ziua de duminică a început, de la ora 9.30, cu un marş, care a avut ca punct de plecare Teatrul de Nord Satu Mare, punctul final fiind Grădina Romei. Participanţii au marşat în acompaniamentul Fanfarei din Căpleni. În intervalul 10.00 – 15.00 copiii s-au putut bucura de teatru de păpuși, spectacole de dans popular, învățarea jocurilor populare pentru copii, scenete prezentate de trupe de teatru pentru elevi, pictura pe față pentru copii, respectiv diverse programe distractive pentru copii. Seara a fost încheiată prin concertele trupelor Straight Up şi Zanzibár.

  Conform celor declarate de organizatori, evenimentul s-a bucurat în continuare de sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean şi a Consiliului Local Satu Mare. Evenimentul a fost organizat de UDMR Satu Mare, în colaborare cu mai multe ONG-uri maghiare din judeţul nostru. Bugetul total al Weekend-ului Familial a fost  de circa 50.000 lei.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE