More  Sute de elevi premiaţi la Gala Olimpicilor Sătmăreni

  - Advertisement -

  olimpici3

  Elevii sătmăreni care au participat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare, precum şi profesorii îndrumători au fost răsplătiţi pentru munca şi abnegaţia lor în cadrul primei ediţii a Galei Olimpicilor Sătmăreni, care s-a desfăşurat vineri seara la Casa de Cultură a Sindicatelor. În cadrul acestei manifestări, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Satu Mare, au fost premiaţi peste 180 de elevi şi circa 150 de profesori. La gală au participat consilierul ministrului Educaţiei, Stelian Fedorca, deputatul Ovidiu Silaghi, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarii municipiului Satu Mare, Radu Roca şi Marcela Papici, inspectorul şcolar general, Mariana Roman,  adjuncţii Szasz Piroska şi Claudiu Mondici, inspectori şcolari, dascăli, elevi, părinţi şi bunici care au umplut până la refuz sala Casei de Cultură. De asemenea, în cadrul galei a intrat în direct pentru a-şi transmite mesajul de felicitare adresat copiilor şi dascălilor ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

  Aşteptaţi cu covor roşu
  Evenimentul a debutat pe Aleea Corneliu Coposu cu întâlnirea elevilor olimpici şi a profesorilor, urmată de o paradă a acestora până în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, unde au avut onoarea să calce pe covorul roşu şi să semneze în cartea de onoare.  Rând pe rând, pe covorul roşu au urcat olimpicii de la disciplinele tehnologice, matematică, informatică, geografie, limba română şi latină, limba maternă, arte, religie, limbi moderne, chimie, biologie şi disciplina interdisciplinară.
  După ce s-au fotografiat şi au semnat în cartea de onoare, olimpicii sătmăreni au intrat în sala de spectacole a Casei de Cultură, unde au avut parte de o serie de surprize.

  Prima care a luat cuvântul a fost Mariana Roman care a precizat că evenimentul este la prima ediţie, şi în cadrul galei vor fi premiaţi elevii participanţi la olimpiadele naţionale, la toate disciplinele şcolare. “Ei au reprezentat judeţul nostru. Vor fi premiaţi 187 de elevi participanţi la etapele naţionale, 152 de profesori care i-au pregătit. Ştim că în spatele acestor rezultate este un efort deosebit, atât din partea elevilor cât şi a profesorilor“, a spus inspectorul şcolar general. Felicitări atât elevilor şi cadrelor didactice, cât şi părinţilor au mai transmis Stelian Fedorca, Adrian Ştef, Radu Roca, cel care a transmis şi salutul primarului Dorel Coica şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

  O surpriză pentru olimpici a fost intervenţia prin Skype a ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, care a felicitat autorităţile judeţene, conducerea inspectoratului dar şi pe elevi. “Nu pot decât să-i felicit atât pe olimpici şi să le mulţumesc profesorilor care au fost în spatele acestor elevi şi să le mulţumim părinţilor pentru efortul pe care-l fac de când s-au născut până astăzi”, a afirmat ministrul.

  Diplome, plachete, cupe şi bani
  S-a trecut apoi la premierea propriu-zisă a celor 187 de olimpici sătmăreni şi a celor 152 de profesori îndrumători. Pentru premiere, pe scenă au urcat inspectorul şcolar general Mariana Roman, alături de Ovidiu Silaghi şi celelalte oficialităţi prezente. Majoritatea olimpicilor au fost premiaţi cu câte o diplomă, o plachetă şi cu o sumă de bani din partea Consiliului Judeţean. Cei 25 de olimpici care s-au întors acasă cu locurile I, II şi III de la olimpiadele naţionale au primit şi câte o cupă, iar premiul în bani a fost puţin mai consistent.

  Între rundele de premiere, au avut loc recitaluri ale elevilor de la Liceul de Artă, Şcoala de Artă, a celor de la Royal Dance, precum şi a binecunoscutului interpret Tudor Toduţ.
  Aşa după cum afirma şi inspectorul şcolar general Mariana Roman, Gala Olimpicilor Sătmăreni este prima manifestare de acest gen din România în care au fost premiaţi toţi olimpicii.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts