More


  Victor Ponta: Băsescu a pus în funcţie toţi clienţii politici

  - Advertisement -

  Victor-Ponta

  Guvernul a intervenit prin legi în cazul clienţilor politici deoarece nici preşedintele Traian Băsescu, care “i-a pus pe toţi în funcţii”, nu a reuşit ceva cu vorba bună şi persuasiune, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că Daniela Lulache “este brunetă şi nu-i place domnului preşedinte.” “Ca să zic direct: preşedintele Băsescu mă întreabă retoric dacă nu putem să vorbim cu ăia. Nu, că domnul Băsescu care i-a pus până acum în funcţii, că el i-a pus pe toţi pe la toate alea, nu a reuşit. Deci, dacă el nu a reuşit, noi mai slabi, mai amărâţi, aşa, nu cu curajul lui, nu reuşim şi atunci dăm legi.

  Şi sunt două legi la care ţin foarte mult, una care plafonează la şase salarii medii pe ramura economică – eu nu o cunosc pe doamna Lulache, văd că e brunetă, nu-i place domnului preşedinte – dar va avea maxim de şase ori salariul mediu, nu 12 sau 17.000 euro, iar la ASF 85% la orice salarii compensatorii. Că lecţia asta cu Băsescu care până acum i-a numit pe toţi, ba pe soţia primarului Negoiţă de la sectorul 3, ba pe şefa de cabinet a lui Boc şi nu a reuşit cu vorba bună şi persuasiunea domniei sale, uite că eu dau legea, nu cu persuasiunea”, a spus Ponta la RTV.

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV, că soluţia premierului Victor Ponta de impozitare cu 85% a salariilor din companiile de stat face o breşă în cota unică şi nu va fi bine primită de comunitatea de afaceri, însă problema poate fi rezolvată de partide care să le spună “stop” “clienţilor politici”. El a arătat că îl susţine pe premierul Ponta în rezolvarea acestei probleme, însă trebuie făcută altfel decât prin aplicarea pe tronsoane a cotei unice. Băsescu a apreciat că soluţia pentru această “chestiune de moralitate” a autonomiei de a stabili salariile a societăţilor comerciale, regiilor şi instituţiilor autofinanţate ale statului poate fi rezolvată prin schimbarea legii 31 şi stabilirea salarizării la nivel de bugetari sau prin intervenţia partidelor politice care să le spună “stop” “clienţilor politici” pe care îi susţin în ocuparea funcţiilor de conducere din aceste companii şi instituţii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img