More

  A început asfaltarea DN 19 F Satu Mare-Odoreu-Apa

  asfalt

  Drumul Naţional 19 F Satu Mare-Odoreu-Apa a intrat în reabilitare totală, ieri fiind turnat primul metru de asfalt. Lucrările, executate de firma Tehnic Asist, au început în urmă cu circa o săptămână, iar până acum au fost făcute pregătirile necesare.

  Astfel, ieri, la intrarea în localitatea Mărtineşti, angajaţii firmei Tehnic Asist au turnat primii metri de asfalt de regularizare peste care va mai fi montată o plasă de rezistenţă şi apoi va mai fi turnat un strat de uzură. Şoferii care treceau prin zonă s-au declarat mulţumiţi de faptul că după mult timp vor putea circula pe un drum normal, însă autorităţile le cer să aibă răbdare pe durata lucrărilor pentru ca muncitorii să poată executa muncă de calitate. DN 19 F face legătura între Satu Mare şi Apa trecând prin localitatea Odoreu şi scurtează distanţa între Satu Mare şi Baia Mare cu circa 20 de km.
  În urmă cu circa un an de zile, la propunerea de atunci a ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, drumul judeţean respectiv a fost trecut la categoria drumuri naţionale astfel încât să poată fi reabilitat în întregime. Astfel că săptămâna trecută au început lucrările de reabilitare a acestui tronson de drum, ieri fiind turnaţi primi metrii de asfalt.
  Autorităţile locale ale comunei Odoreu mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect pentru demersurile făcute în vederea realizării lui. “În numele tuturor odorenilor, mulţumim fostului şi, sperăm noi, viitorului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pentru că a făcut tot ce a depins de dânsul ca reabilitarea acestui drum să nu rămână doar la faza de promisiune ci să devină realizare. Mulţumim şi Guvernului Victor Ponta care a asigurat fondurile necesare modernizării acestui drum. De asemenea, mulţumim preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi vicepreşedintelui Mircea Govor, pentru demersurile făcute pentru ca acest tronson de drum să fie trecut la categoria drumuri naţionale, astfel încât acum poate fi reabilitat. Când acest drum va fi terminat, toate străzile din localitatea Odoreu vor fi modernizate şi, odată cu finalizarea lucrărilor la conductele de apă şi canalizare, va da localităţii noastre un aspect urban de care odorenii pot fi mândri. Reabilitarea acestui drum demonstrează celor care au susţinut proiectele noastre că ne ţinem de cuvânt şi că nu i-am dezamăgit”, a declarat primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE