More  ANI şi CNSAS pun tunurile pe Valerică

  - Advertisement -

  valer-marian4

  Mâna lungă a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) l-a ajuns în cele din urmă şi pe senatorul independent afiliat grupului PPDD, Marian Valer. În urma articolelor apărute în cotidianul Gazeta de Nord-Vest, ANI va verifica neconcordanţele din declaraţiile de avere depuse de numitul Marian Valer în ultimii cinci ani. De asemenea, la sesizarea Gazetei de Nord-Vest, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) va verifica relaţiile senatorului independent Marian Valer cu structurile fostei Securităţi, dar şi actul care îi atestă homosexualitatea.

  Falsuri în declaraţiile de avere şi de interese
  În urma articolelor apărute în Gazeta de Nord-Vest, Agenţia Naţională de Integritate va verifica declaraţiile de avere depuse de numitul Marian Valer în perioada 2008-2013, în care acesta a ocupat funcţiile de director de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean şi apoi de membru al Senatului României. Lucrarea se afla joi în mapa preşedintelui ANI, Horia Georgescu, urmând să fie repartizată unui inspector de integritate.

  În luna mai, Gazeta de Nord-Vest a dezvăluit că numitul Marian Valer şi-a falsificat declaraţia de avere. El a trecut, încă pe vremea când a fost director de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, un apartament în declaraţia sa de avere, fără să fi fost proprietar. De asemenea, senatorul independent Marian Valer a “uitat” să facă vorbire în declaraţiile sale de avere despre faptul că a fost proprietarul a 55% dintr-un restaurant de lux din Cluj.

  Ancheta ANI ar putea fi extinsă şi asupra intereselor pe care le-a avut numitul Marian Valer în cadrul cotidianului Gazeta de Nord-Vest, despre care n-a suflat o vorbă în declaraţiile sale de interese. Nu de alta, dar Gazeta de Nord-Vest i-a plătit o bună perioadă de timp un salariu deloc neglijabil concubinei senatorului Marian, fără ca aceasta să se prezinte nicio zi la serviciu. De asemenea, din fondurile Gazetei de Nord-Vest au fost plătite o perioadă îndelungată de timp abonamentul telefonului mobil al senatorului, respectiv salariul parţial al fostului său şofer şi combustibilul folosit de alesul neamului în desele şi îndelungile sale deplasări prin judeţ şi prin ţară. Să nici nu mai pomenim de implicarea sa clară în politica editorială a ziarului, respectiv de sumele mari de bani sustrase din conturile ziarului. Toate aceste lucruri pot fi dovedite cu înscrisuri şi cu martori.

  O nouă verificare la CNSAS
  La sesizarea Gazetei de Nord-Vest, înregistrată cu nr. P 1816/13 din data de 17.06.2013, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a demarat procedura de verificare pentru senatorul independent Marian Valer, atât în speţa de colaborator cât şi în cea de homosexual notoriu.

  Contăm pe un răspuns real şi normal că a fost informator şi este homosexual, chiar dacă dispunem de informaţii că o parte din actele care îl incriminau pe numitul Marian Valer au fost sustrase din arhive de către unul dintre foştii şefi ai SRI Satu Mare, cu care actualul senator independent s-a aflat în relaţii foarte apropiate în perioada imediat următoare Revoluţiei. Nu trebuie omis nici faptul că Marian Valer, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale Satu Mare, a iniţiat şi a realizat în luna ianuarie 1990 o amplă percheziţie la Securitatea Satu Mare, încercând în zadar să sustragă diverse acte care îl încriminau.

  În cadrul SRI au existat şi angajaţi de bună-credinţă, care au apucat să facă copii după actele referitoare la Marian Valer înainte ca acestea să fie sustrase sau distruse. Un astfel de document a ajuns în posesia Gazetei de Nord-Vest. Documentul respectiv, strict secret, elaborat în aprilie 1985, atestă că încă senatorul independent Marian Valer era cunoscut ofiţerilor Direcţiei de Cercetări Penale a fostei Securităţi ca un homosexual notoriu. Este vorba de o comunicare a Direcţiei Cercetări Penale din cadrul Departamentului Securităţii Statului către Direcţia a II-a – Contrainformaţii economice a Securităţii.

  Oricum, este ridicol ca un fost procuror comunist, cunoscut ca homosexual, să susţină că n-a avut calitatea de colaborator, informator sau urmărit al fostei Securităţi. Potrivit zvonurilor, în perioada de după Revoluţie, apucăturile homosexuale ale senatorului independent Marian Valer erau de notorietate şi în cadrul lucrătorilor fostului Doi şi un sfert (UM 0215), serviciul secret al Ministerului de Interne, în vizorul cărora intrase datorită ingineriilor financiare derulate împreună cu un fost patron şi asociat, de care era suspect de apropiat, pe nume Sorin Cristea, a cărui activitate infracţională derulată împreună cu numitul Marian Valer va fi prezentată în următoarele numere ale ziarului nostru.

  Alex Ohaha

  scan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts