More


  Avansări în grad la termen la pompieri şi jandarmi

  - Advertisement -

  jand

  La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare şi la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare s-au desfăşurat ieri ceremonii militare cu ocazia avansării în grad a reprezentanţilor unităţilor militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). La evenimentele desfăşurate la cele două instituţii au participat subprefectul judeţului, Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, alături de comanda celor două instituţii. Începând cu data de 1 august sunt avansaţi în grad la termen 40 de pompieri, respectiv 59 de jandarmi, atât ofiţeri, cât şi subofiţeri. Cu această ocazie, reprezentanţii autorităţilor judeţene i-au felicitat pe cei care au fost avansaţi în grad şi le-au urat succes în activitate.

  Patruzeci de pompieri avansaţi în grad
  Primul ceremonial militar a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare în prezenţa subprefectului Cristian Sasu şi a conducerii unităţii militare, formată din împuternicit inspector şef, Gheorghe Dan, şi adjunct al inspectorului şef, colonelul Nelu Hauşi. În cadrul acestei manifestări festive, subprefectul judeţului Satu Mare, Cristian Sasu, i-a felicitat pe cei avansaţi, declarând că recompensa aduce cu sine, pe lângă o tresă pe umăr, şi o creştere a responsabilităţilor care revin tuturor în îndeplinirea misiunilor încredinţate.
  Onoarea de a premia cadrele avansate i-a revenit subprefectului Cristian Sasu. Astfel, începând cu data de 1 august, prin Ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost înaintaţi în grad 40 de pompieri, ofiţeri şi subofiţeri în activitate care au împlinit stagiul minim în grad în cursul anului 2013 şi îndeplinesc condiţiile legale. Dintre aceştia, în rândul ofiţerilor, doi au fost avansaţi în grad, de la maior la locotenent-colonel. De asemenea, 13 subofiţeri au fost avansaţi de la gradul de plutonier adjutant la cel de plutonier adjutant şef, 19 de la gradul de plutonier major la cel de plutonier adjutant, patru plutonieri în gradul de plutonier major şi doi sergenţi major la gradul de plutonier.

  Avansări numeroase la Jandarmerie
  Şi la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare au fost avansaţi 59 de jandarmi, dintre care trei ofiţeri şi 56 de subofiţeri. Acesta este rezultatul a patru sau cinci ani de muncă, fiind totodată confirmarea maturităţii profesionale şi a dezvoltării capacităţilor operaţionale în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa subprefectului Cristian Sasu, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi a comenzii unităţii, inspectorul şef, colonel Gheorghe Avram, şi prim-adjunct al inspectorului – şef, colonel Dorel Gheţea.
  Subprefectul judeţului Satu Mare, Cristian Sasu, i-a felicitat pe cei avansaţi, iar preşedintele Adrian Ştef a adresat felicitări jandarmilor avansaţi pentru munca depusă, rezultatele bune pe care le-au obţinut şi profesionalismul dovedit de-a lungul timpului. Totodată le-a mulţumit pentru devotamentul şi tenacitatea dovedită în asigurarea ordinii publice la misiunile încredinţate. Comanda unităţii a transmis sincere felicitări tuturor celor avansaţi dorindu-le mult succes pe mai departe. Astfel, în ceea ce-i priveşte pe ofiţeri, unul a fost avansat de la gradul de locotenent colonel la gradul de colonel, un maior la locotenent-colonel şi un căpitan la gradul de maior. Iar 56 de subofiţeri au fost avansaţi în gradele de plutonier adjutant şef, plutonier adjutant, plutonier major şi plutonier. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea unităţii.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img