More

  Campanie de promovare a produselor piscicole

  peste

  Municipiul Satu Mare a fost inclus pe lista oraşelor în care se va derula o campanie de promovare a produselor piscicole. Proiectul european prin care se doreşte o creştere a consumului de peşte a demarat ieri cu o prezentare a situaţiei în care se află piaţa de consum din România în ceea ce priveşte produsele piscicole şi sublinierea importanţei pe care mâncărurile din peşte cumpărat din surse sigure o are pentru sănătate.
  La nivelul ţării noastre consumul de produse piscicole, care includ şi fructele de mare, este de patru ori mai mic decât cel de la nivel european. Proiectul lansat ieri îşi propune ca românii să ajungă să mănânce peste 9 kg de peşte pe an. Coordonatorul departamentului de marketing al firmei care implementează proiectul, Adrian Popa, a declarat că în timp ce media europeană este de 22 de kilograme pe cap de locuitor pe an, în România consumul se ridică la puţin peste 4 kilograme. “Românii sunt consumatori ocazionali de peşte şi asta ne dorim să schimbăm prin acţiunile noastre, să ajungem să avem acea masă critică de consumatori care să achiziţioneze mereu peşte. Vom promova cumpărare doar din surse sigure şi sustenabile şi îi vom învăţa pe consumatori care sunt principalele lucruri la care trebuie să fie atenţi atunci când achiziţionează orice fel de produse piscicole. Chiar dacă preţurile de la rafturi încă îi determină pe unii să nu cumpere peşte decât la ocazii speciale, avantajele nutriţionale ar trebui să compenseze pe termen lung diferenţa de cost”, a declarat Popa.
  Creşterea consumului va avea un impact pozitiv şi asupra agriculturii, a formelor corecte de exploatare a potenţialului piscicol al ţării. În plus creşterea consumului prin campaniile de informare şi târgurile derulate în cadrul proiectului vor duce la creşterea veniturilor rezultate din vânzarea de produse piscicole. Cei interesaţi pot afla mai multe detalii consultând site-ul www.consumapeste.ro.
  Silvia Spanciu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE