More  Centrul de Creaţie s-a mutat în casă nouă

  - Advertisement -

  inaugurare

  Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare şi-a inaugurat ieri noul sediu, situat pe strada Mihai Viteazul nr. 32.

  La eveniment au participat deputatul Ovidiu Silaghi, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, academicianul dr. Virgil Enătescu, directorul medical al Spitalului Judeţean, Paula Mare, directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca, primvicepreşedintele PDL Satu Mare, Beniamin Kira, directorii instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean, precum şi numeroşi oameni de cultură. Imobilul a adăpostit până în urmă cu două luni redacţia Gazetei de Nord-Vest.
  Panglica inaugurală a noului sediu al Centrului de Creaţie a fost tăiată de deputatul Ovidiu Silaghi, preşedintele Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, şi directorul CJCPCT Satu Mare, Felician Pop. După tăierea panglicii, Adrian Ştef a declarat că una dintre cele mai importante instituţii de cultură a judeţului s-a mutat într-o casă modernă, situată în centrul municipiului Satu Mare. Preşedintele Ştef a adăugat faptul că în noul sediu vor putea fi puse mai bine în valoare datinile şi obiceiurile tradiţionale din Sătmar. De asemenea, preşedintele Ştef i-a mulţumit primarului Coica pentru faptul că a dat sediul Şcolii Generale nr. 13 Consiliului Judeţean Satu Mare, locaţie unde se va muta Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, urmând ca în cât mai scurt timp să se găsească un sediu mai mare şi pentru Şcoala de Arte Satu Mare. Vicepreşedintele Mircea Govor a afirmat că Centrul de Creaţie trebuie să fie în centrul oraşului. “Centrul de Creaţie este în centrul oraşului, acolo unde îi stă bine. Vă felicit că, chiar dacă în această perioadă aţi fost ameninţat, totuşi aţi reuşit să treceţi peste aceste probleme şi să vă amenajaţi noul spaţiu”, a declarat Mircea Govor. Apoi l-a felicitat pe directorul Felician Pop pentru biroul pe care şi l-a ales, un birou dorit de mai multe personaje. Deputatul Ovidiu Silaghi a apreciat atribuirea unui sediu nou Centrului de Creaţie, iar primarul Coica a declarat că Primăria Satu Mare va oferi sprijin pentru ca instituţiile subordonate Consiliului Judeţean să aibă sedii noi, evitându-se plata chiriilor.
  Directorul Felician Pop
  le-a mulţumit preşedintelui Ştef şi vicepreşedintelui Govor pentru sprijinul acordat. Întrucât în ultimii 15 ani instituţia pe care o conduce a fost obligată să se mute în diverse locaţii, directorul Felician Pop a adăugat că doreşte ca de acum înainte să nu mai fie nevoită să-şi schimbe sediul. Participanţii au fost invitaţi apoi să viziteze noul sediu al instituţiei de cultură, care are un spaţiu de 150 mp, urmând ca de la 1 ianuarie anul viitor spaţiul să fie mai mare cu 150 mp. În locul fostei redacţii a ziarului Friss Ujsag vor fi amenajate o sală de spectacole şi o galerie de artă.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts