More    Chinezii au tehnologie, cel care vorbeşte a rămas în urmă

    Chinezii pot produce exact aceeaşi tehnologie care este la centrala nuclearo-electrică (CNE) de la Cernavodă, iar “cel care vorbeşte contrariul a rămas în urmă”, a afirmat premierul Victor Ponta, după ce preşedintele Traian Băsescu a arătat că România şi China au tehnologii diferite în domeniu. “Eu refuz să abandonăm grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă, cum probabil ne sugerează alţii. Povestea aia că chinezii nu pot sper că s-a lămurit, chinezii au tehnologie, au parteneriat cu CANDU din 2009 şi vin săptămâna viitoare, pot să producă exact tehnologia care este la Cernavodă”, a spus Ponta. El a susţinut că alte declaraţii contrare acestei idei reprezintă dezinformări, iar “cel care vorbeşte a rămas în urmă”.
    Anterior, premierul Victor Ponta anunţase că reprezentanţi ai companiei China Nuclear Electric vor veni la Bucureşti în luna iulie pentru a discuta cu Guvernul detalii concrete despre o eventuală implicare în construcţia unităţilor 3 şi 4 ale centralei nuclearo-electrice din Cernavodă.
    În urmă cu o săptămână, preşedintele Traian Băsescu a declarat că turneul premierului Victor Ponta în Asia a fost “catastrofal ca imagine şi eficienţă” şi că acesta ar fi trebuit să ştie înainte să propună investitorilor chinezi să participe la construcţia reactoarelor 3 şi 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă că România şi China au tehnologii diferite.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE