More  Concursuri şi concerte de top la Ziua Oraşului Livada

  livada1

  În week-end, oraşul Livada s-a aflat în sărbătoare, fiind organizate o serie de manifestări de Zilele Oraşului. Dacă sâmbătă au avut loc mai multe competiţii sportive, ieri a fost ziua marilor concerte, pe scenă urcând Anda Adam şi Irigy Honaljmirigy (Ungaria).

  În prima zi, sâmbătă, au fost organizate diferite competiţii. Astfel, a avut loc un concurs de bogracs, un concurs de tras cu frânghia, precum şi un concurs de sculptură, câştigătorii acestor competiţii fiind premiaţi în seara aceleiaşi zile. La aceste manifestări au participat şi oficilităţi judeţene, prefectul Eugeniu Avram şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca.

  Ziua de ieri a debutat cu depuneri de coroane la monumentul eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, precum şi la casele memoriale ale farmacistului Szabolcs Csongor, a pictorului şi profesorului Fodor Kalman, ambele din Livada, precum şi a cunoscutului fost ziarist sătmărean Iosif Ţiproc din Dumbrava. La aceste manifestări, alături de primarul oraşului Livada, Arthur Piricsi, au mai fost prezenţi senatorul UDMR de Satu Mare, Pataky Csaba, o delegaţie din Lorinci (Ungaria), condusă de viceprimarul Palinkas Peter, consilierul judeţean Vasile Ciocan, reprezentanţi ai PSD Satu Mare, consilieri locali, simpli cetăţeni ai oraşului.

  După-amiază, pe scena amplasată în apropierea bazei sportive au început spectacolele. Primii care au evoluat au fost elevii claselor primare ai şcolilor din oraş, apoi au urmat o serie de ansambluri folclorice din Livada şi localităţile învecinate. Solista de muzică populară Elena Miclăuş a susţinut un recital apreciat de public, apoi a avut loc tragerea la sorţi a tombolei organizate cu ocazia Zilelor Oraşului.

  După lăsarea serii, pe scenă au urcat formaţiile mult aşteptate de sutele de spectatori, primii fiind cei de la “Desperado” din Ungaria. A urmat apoi recitalul susţinut de Anda Adam, apreciat şi răsplătit de public cu aplauze, după care atmosfera a fost întreţinută de membrii trupei Irigy Honaljmirigy din Ungaria. În final, a avut loc concertul susţinut de trupa “For Ever” din Satu Mare, sărbătoarea încheindu-se cu un superb foc de artificii. Primarul oraşului Livada, Arthur Piricsi, a declarat că ediţia din acest an a Zilelor Oraşului Livada a fost mai bogată decât ediţiile anterioare, atât în evenimente cât şi ca nume invitate, adăugând că îşi doreşte ca ediţia de anul viitor să fie şi mai frumoasă, luând deja în calcul o serie de trupe pe care le va invita să concerteze în faţa locuitorilor oraşului.

  Florin Dura

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE