More  Distrugerea PDL şi sabotarea guvernării USL

  traian-basescu

  Apropierea alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 2014, declanşează din nou lupta politică. Nu am avut timp de răgaz decât o jumătate de an, timp în care, de altfel a şi funcţionat acordul de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Apariţia pe piaţă a noului Partid al Mişcăriii Populare (PMP) a determinat deschiderea unui nou front de bătălie politică ce nu se va mai termina decât după alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor. Cu alte cuvinte, timp de un an şi jumătate, nu vom mai avea linişte, cu efecte dezastruoase asupra mersului economiei româneşti. Tocmai în perioada de relansare a României, după criza care a afectat foarte grav societatea noastră, Traian Băsescu şi ambiţiile sale politice dinamitează, din nou, liniştea ţării.

  Partidul Mişcarea Populară nu se poate hrăni decât din nemulţumiri şi din scandaluri. Electoratul aşa zis de dreapta revendicat de PMP nu poate fi pescuit decât din ape tulburi. De aceea, Traian Băsescu a redechis sezonul conflictelor politice. În primul rând, partidul prezidenţial trebuie să se răfuiască cu PDL, de unde se va adăpa pentru crearea structurilor teritoriale. Mai mult, oamenii apropiaţi ai lui Băsescu din PDL au primit sarcina să saboteze din interior partidul, tocmai pentru a provoca o puternică hemoragie. Prin distrugerea Partidului Democrat Liberal, PMP va prelua electoratul de dreapta şi va dori să fie principala formaţiune pe această zonă a eşichierului politic. Aşa putem înţelege ultimele reacţii ale unor lideri ai PDL, aflaţi în disidenţă, cum ar fi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, sau primarul Clujului, Emil Boc, care au salutat înfiintarea PMT, dar au aruncat şi săgeţi otrăvite către Vasile Blaga.
  Drept urmare, într-o primă fază, partidul prezidenţial va urmări distrugerea din interior a PDL şi preluarea patrimoniului acestuia. Între timp, Băsescu redeschide răfuiala cu premierul Victor Ponta şi guvernul USL, special pentru crearea unui coridor electoral favorabil. Scenariul este simplu: Băsescu va bloca, fără scrupule, pe toate căile, măsurile economice luate de Cabinetul Ponta şi, în acelaşi timp, va specula orice inadvertenţă în actul guvernamental, fapt ce poate duce la stagnarea economică, cu repercursiuni grave asupra economiei ţării. Aşa, pe un asemenea teren prielnic, PMP pleacă la vânătoare de voturi, cu intenţia de a avea succes pe termen scurt: europarlamentarele şi prezidenţialele. Consilierul de la Cotroceni, Cristian Diaconescu, tocmai a declarat că PMP va avea candidaţi proprii pentru Parlamentul European şi pentru prezidenţiale. Cu alte cuvinte, dacă se va vrea un candidat de dreapta, propriu, pentru Cotroceni, la alegerile din toamna anului viitor, toate formaţiunile care se revendică pe această zonă politică, să-şi însuşească candidatul PMP, impus de Traian Băsescu. Deci, Băsescu îşi pregăteşte un vaşnic urmaş, care, în varianta în care va caştiga alegerile, să-l poate manevra cum doreşte. şi cine ştie, să-l numească prim-ministru (mai întâi va încerca să blocheze modificarea Constituţiei). Băsescu are nevoie de modelul Putin: un om de încredere cu care să facă rocada preşedinte-premier. Adica, să instaureze o mică dinastie.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE