More  Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru, Ponta a preluat interimatul

  67

  Relu Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului, au declarat surse oficiale. Premierul a transmis Preşedinţiei documentele prin care Relu Fenechiu părăseşte postul de ministru al Transporturilor, iar el preia interimatul la conducerea instituţiei.

  “Până la această oră, premierul nu a primit o propunere oficială din partea PNL, iar premierul a decis să preia interimatul”, au arătat sursele. Şeful Guvernului a discutat în prealabil cu Fenechiu, care i-a transmis că va părăsi postul de ministru. Informaţia a fost confirmată pentru Mediafax de către premierul Ponta. “Da, voi prelua eu interimatul până va propune PNL un nou ministru”, a spus Ponta. El estimează că va deţine interimatul până la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, când ar urma să primească o propunere oficială din partea PNL pentru portofoliul Transporturilor. Premierul Victor Ponta a transmis Preşedinţiei documentele prin care Relu Fenechiu părăseşte postul de ministru al Transporturilor, iar el preia interimatul la conducerea instituţiei. Surse politice au declarat totodată că, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, variantă pe care însă premierul Ponta o analizează încă la acest moment, având în vedere că acesta a făcut obiectul unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).
  Relu Fenechiu a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. La aceeaşi pedeapsă au fost condamnaţi fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian. Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2004, şi Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004 – 2005, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Instanţa a mai dispus ca cei şase inculpaţi să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE