More

    Filmele şi serialele online, recunoscute de sindicatele regizorilor şi scenariştilor americani

    Producţia online de filme şi seriale va fi de acum înainte eligibilă la premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani şi de Sindicatul scenariştilor americani, ca urmare a succesului repurtat de serialul “House of Cards”, nominalizat la nouă categorii la premiile Primetime Emmy 2013.

    “Ca o recunoaştere a numărului tot mai mare de programe originale create pentru internet de membrii noştri şi de echipele lor, conţinuturile online vor fi de acum înainte eligibile” la premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), a anunţat această asociaţie, luni, într-un comunicat.

    Categoriile vizate includ mai ales “cea mai bună regie” – atât pentru seriale de televiziune dramatice, cât şi pentru serialele de comedie -, “cea mai bună miniserie TV sau telefilm”, “cel mai bun documentar” şi “cel mai bun reality-show”.

    Anunţul a fost făcut de DGA la doar câteva zile după cel al Sindicatului scenariştilor americani (Writers Guild of America/ WGA), care a anunţat săptămâna trecută o serie de modificări aduse regulilor de eligibilitate pentru premiile sale anuale.

    “Indiferent dacă urmăriţi un program pe un ecran de televizor, online, pe un laptop sau pe un dispozitiv mobil, un scenariu excelent sau o poveste formidabilă merită aceeaşi recunoaştere”, au declarat într-un comunicat Christopher Keyser şi Michael Winship, directorii WGA.

    “Aceste schimbări aduse regulilor de eligibilitate reflectă evoluţia modelelor de distribuţie din industria de divertisment”, au adăugat ei.

    Cele două anunţuri au fost făcute în urma neaşteptatului succes repurtat de “House of Cards”, un serial creat şi difuzat online de Netflix, un serviciu de închiriere de filme pe bază de abonament, disponibile pe DVD sau în streaming (fără a fi descărcate) pe internet.

    Acest serial inspirat din universul politicii, care îl prezintă pe actorul Kevin Spacey în rolul unui politician american dispus la orice pentru a-şi realiza scopurile, a fost nominalizat la nouă categorii la ediţia din acest an a premiilor Primetime Emmy, considerate “Oscarurile televiziunii americane”.

    Programele produse pe internet sunt eligibile de şapte ani la premiile Emmy, însă niciun serial nu a atins până acum stadiul nominalizărilor.

    Gala de decernare a premiilor Primetime Emmy 2013 va avea loc pe 22 septembrie, iar galele DGA Awards şi WGA Awards vor avea loc pe 25 ianuarie 2014, respectiv 1 februarie 2014.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE