More


  Fostul premier Radu Vasile a murit

  =

  Radu_Vasile

  Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit, în noaptea de marţi spre miercuri. Fostul premier ţărănist Radu Vasile suferea de cancer la colon, iar în urmă cu trei ani fusese operat, el tratându-se atat în ţară, cât şi în Israel. Radu Vasile a fost prim-ministru în perioada aprilie 1998 şi decembrie 1999, propus de PNŢCD. Radu Vasile a fost senator PD de Argeş în legislatura 2000-2004, iar în 2 februarie 2004 a fost ales vicepreşedinte al Senatului, la propunerea PD, înlocuindu-l pe senatorul Ion Vela. Cariera sa politică a fost legată de PNŢCD, formaţiune căreia i-a fost secretar general şi membru al Biroului de Conducere. De asemenea, Radu Vasile a fost profesor la ASE.
  Premierul Victor Ponta îşi exprimă profundul regret faţă de trecerea în nefiinţă a fostului prim-ministru Radu Vasile şi transmite sincere condoleanţe pentru familia îndoliată, se arată într-un mesaj al Guvernului. “Trecerea în nefiinţă, după o grea suferinţă, a fostului premier Radu Vasile reprezintă o pierdere grea pentru România. Radu Vasile a marcat istoria post-decembristă a României, fiind prim-ministru într-o perioadă dificilă a tranziţiei. În numele Guvernului, şi al meu personal, adresez sincere condoleanţe şi îmi exprim compasiunea şi solidaritatea faţă de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul transmis în numele premierului Ponta.
  Fostul şef al statului Ion Iliescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că fostul premier Radu Vasile a fost un om deschis dialogului, el arătând că această deschidere spre dialog şi consultare a caracterizat poziţia sa ca om politic şi că a avut cu acesta relaţii de respect reciproc. “El are un om deschis dialogului şi, în ciuda faptului că ne aflam pe poziţii politice diferite, relaţia noastră a fost o relaţie civilizată, de stimă şi respect reciproc. Este ceea ce caracteriza poziţia lui ca om politic”, a spus Iliescu. El a precizat că a avut relaţii bune, apropiate, de stimă şi respect reciproc cu Radu Vasile. “Regret că a încetat din viaţă Radu Vasile. Ştiam că era suferind, am avut contacte cu el chiar în perioada aceasta din ultimii ani, inclusiv când a fost la o intervenţie în Israel. Am avut o relaţie civilizată, în ciuda faptului că ne aflam pe poziţii politice diferite. El era în conducerea PNŢ, a fost şi prim-ministru. Independent de acest lucru, a fost omul de dialog, adică relaţiile noastre nu au fost conflictuale în plan personal. A fost omul care găsea întotdeauna calea abordării deschise, civilizate”, a spus Iliescu. El a mai arătat că această deschidere spre dialog l-a caracterizat pe Radu Vasile şi în perioada în care a fost premier, când a avut porbleme delicate, dificile. “Nu ezita să se consulte. A fost momentul când minerii din Valea Jiului porniseră spre Capitală. El a plecat înaintea lor, a intrat în dialog cu ei, apoi în dialog cu partidele”, a mai spus Iliescu. Aurelian Pavelescu a menţionat că Radu Vasile a contribuit la reconstrucţia partidului după 1990, fiind secretar general sub preşedinţia lui Corneliu Coposu. “El a fost foarte iubit în partid. Suntem alături de familie în aceste momente dificile”, a mai afirmat Pavelescu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img