More


  INUNDAŢII în Myanmar: Peste 25.000 de persoane au fost evacuate

  - Advertisement -

  13

  Peste 25.000 de persoane au fost evacuate în estul Myamnarului, devastat de inundaţii, a anunţat un oficial local miercuri, în timp ce ploile afectează de câteva zile şi Thailanda vecină.

  După mai multe zile ploioase, nivelul apei a crescut în mod spectaculos în statul Karen, la graniţa cu Thailanda, determinând mii de persoane să se refugieze în 80 de tabere improvizate, a explicat pentru AFP Chum Hre, un oficial din cadrul Ministerului pentru Acţiune Socială şi Ajutor Umanitar.

  “În total, 24.499 de victime ale inundaţiilor au fost evacuate” în statul Karen şi aproape 1.000 în statul Mon, situat tot la graniţa cu Thailanda, a precizat el.

  “Este foarte dificil să ajungem în unele zone afectate din cauza vremii nefavorabile şi a alunecărilor de teren”, a adăugat el, afirmând că au fost trimise, de asemenea, elicoptere.

  Thailanda vecină a fost, de asemenea, afectată de ploi.

  Şapte provincii din regat erau inundate miercuri, potrivit Ministerului de Interne. Trei persoane au murit începând de luni, în urma căderii unor copaci.

  În oraşul Mae Sot, situat la frontiera cu Myanmar, nivelul apei a început să scadă în centru, dar a rămas ridicat în împrejurimi, în special în apropierea postului de frontieră dintre cele două ţări, potrivit unui oficial municipal.

  Unele regiuni din Myanmar şi Thailanda sunt afectate în fiecare an de inundaţii în timpul musonului.

  În 2011, inundaţii istorice au devastat o mare parte din Thailanda timp de mai multe luni, provocând sute de morţi şi paralizând o parte din industria ţării.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img