More

    O sătmăreancă, prima la Farmacie cu nota 10

    carina

    O tânără absolventă a promoţiei 2013 de la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” din Satu Mare a reuşit să intre prima la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca. Evident, cu nota zece şi într-o competiţie acerbă, de aproape trei candidaţi pentru un singur loc. Astfel, din toamnă tânăra care va locui în cămin şi va avea asigurate toate costurile celor cinci ani de studenţie se va muta la Cluj.

    După ani întregi de muncă la clasă dar şi în particular, Kencsan Carina Ştefania poate răsufla liniştită pentru că şi-a îndeplinit o parte din visul ei, cel de a deveni farmacist clinician. A reuşit performanţa de a obţine nota 10 la examenul de admitere la Farmacie în Cluj-Napoca şi să fie prima dintre sutele de candidaţi. „Pentru mine pregătirea pentru Farmacie şi admiterea a fost o etapă foarte importantă. Mă pregătesc încă din clasa a XI-a pentru acest examen. Consider că un factor important care a contribuit la formarea mea a fost susţinerea din partea familiei, a celor dragi şi nu în ultimul rând educaţia care mi-a fost oferită de această şcoală”, ne-a declarat tânăra viitoare studentă la Farmacie.
    Profesorul care i-a îndrumat paşii este chiar directorul Colegiului Naţional „Doamna Stanca”, Anna Maria-Maruşca. Aceasta şi-a declarat bucuria, mai ales că munca pe care a depus-o Carina nu a fost tocmai uşoară. „Carina Kencsan este absolventa noastră şi este tânăra care a obţinut o performanţă deosebită, media 10 la admitere la Facultatea de Farmacie de la Universitatea Iuliu Haţieganu din Cluj Napoca. Din clasa a VII-a studiază chimia alături de mine. Este absolventă de Ştiinţe ale Naturii bilingv Engleză, o tânără de excepţie, care a ştiut să îmbine extraordinar învăţătura cu partea artistică. Suntem mândri de Carina şi de ceilalţi elevi ai noştri care sunt admişi deja la diverse facultăţi din ţară şi din străinătate”, a declarat Maruşca.
    Tânăra sătmăreancă îşi doreşte o carieră în Franţa într-un laborator de cercetare în care să poată găsi leacuri pentru diferite boli. „Mă atrage foarte mult cercetarea şi visul meu este să ajung în Franţa, în sistemul de acolo şi îmi doresc să ajung un farmacist clinician. Cred că aceasta ar fi perfect pentru mine” a mai spus Carina. La finalul întâlnirii desfăşurate ieri dimineaţă la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” tânăra performeră a primit din partea profesorului Anna-Maria Maruşca, directorul colegiului în care a studiat din gimnaziu şi până în clasa a XII-a, un ghiveci cu orhidee şi o diplomă de excelenţă.

    Lorena Georgi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE