More    Până la sfârşitul anului, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte un elicopter SMURD

    Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat, luni, că până la sfârşitul anului toate cele opt regiuni de dezvoltare vor dispune de câte un elicopter SMURD, unul urmând să fie coordonat de la Cluj-Napoca şi să deservească Regiunea de Nord-Vest. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în momentul de faţă sistemul medical de urgenţă dispune de şase elicoptere SMURD, pentru tot atâtea regiuni de dezvoltare. “Anul acesta vom finaliza cele opt regiuni, fiecare regiune va avea propriul elicopter SMURD. Şi Regiunea de Nord-Vest va avea un elicopter sub coordonarea centrului universitar Cluj-Napoca.
    Ultimele două elicoptere urmează să ajungă prin noiembrie-decembrie. Acum avem şase elicoptere, vom avea opt, câte unul pe regiune, şi apoi vom face o analiză să vedem dacă mai trebuie în anumite puncte. Nu va fi elicopterul adus la Cluj, de aici va avea loc coordonarea lui, pentru că nu pot să fie două elicoptere în două judeţe apropiate şi să rămână zone neacoperite. Cel mai apropiat elicopter SMURD este la Târgu Mureş”, a spus Arafat.
    În prezent, cele şase elicoptere SMURD îşi desfăşoară activitatea de la Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti, Arad, Craiova şi Constanţa. Ultimele două elicoptere vor deservi Regiunile de Dezvoltare Nord-Vest şi Sud-Est.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE