More  Peste 600 de amenzi în trafic şi 13 şoferi au rămas pietoni în week-end

  - Advertisement -

  politia

  Poliţiştii din toată ţara au fost angrenaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, în ample acţiuni cu caracter preventiv desfăşurate cu precădere în proximitatea zonelor de agrement, cât şi pe principalele drumuri ce conduc către aceste zone. Cu această ocazie, poliţiştii rutieri sătmăreni au constatat o serie de abateri ale participanţilor la traficul rutier, fiind aplicate 652 de contravenţii şi zece infracţiuni la regimul circulaţiei. Astfel, dintre cei sancţionaţi, patru conducători au fost depistaţi cu alcoolemie peste 0,4mg/l, trei care nu posedau permis de conducere, respectiv trei care conduceau autovehicule neînmatriculate. Totodată, ca urmare a abaterilor constatate de poliţişti, 13 conducători auto au rămas fără permis de conducere, acestea fiindu-le suspendate. Poliţiştii de prevenire prezenţi în trafic alături de poliţiştii rutieri, au invitat duminică participanţii la traficul rutier de pe strada Gorunului din municipiul Satu Mare să testeze ochelarii speciali care simulează starea de ebrietate.
  Tot în cadrul acţiunilor din weekend, poliţiştii de prevenire au distribuit materiale informativ-preventive vizând prevenirea furturilor din locuinţe şi a furturilor din şi de auto, cu precădere în apropierea ştrandurilor şi a zonelor de agrement, atât în municipiul Satu Mare, cât şi în municipiul Carei şi Tăşnad, privind promovarea a campaniilor actuale pe care le desfăşoară Poliţia în perioada estivală, vizând prevenirea furturilor din locuinţe, campania naţională “Nu-ţi scăpa casa din ochi!”,respectiv campania locală de prevenire a tâlhăriilor, “Siguranţa ta, înainte de toate!”.
  Aceste acţiuni au continuat şi ieri la sediul Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor (AJP) Satu Mare, poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate au participat la o întâlnire cu 20 de pensionari. Cu această ocazie, inspectorul Felicia Hrihorişan şi agentul şef Vasile Pop le-au explicat pensionarilor cum să nu devină victime ale unor infracţiuni de furt, tâlhărie sau înşelăciuni prin telefoane mobile. După care, o parte din pensionari au spus că au fost cazuri în care ei au fost traşi pe sfoară de anumite persoane spunând că sunt rude ale unor vecini şi că au nevoie de bani, iar după ce primeau banii, erau de negăsit. Iar aceştia la rândul lor îşi vor anunţa vecinii despre cum trebuie să se ferească de infractori.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts