Poliţiştii au dat iama în contrabandişticontrabanda

Angajaţii Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare şi cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au dat iama în contrabandişti. Astfel, luni a fost identificat în trafic de poliţiştii careieni Florin Nastai, în vârstă de 30 de ani, care a fost surprins având în portbagajul maşinii o cantitate de 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă. În urma unor mandate emise de Judecătoria Satu Mare, cercetările au fost extinse şi în Livada, acolo unde purtătorii de uniformă au ridicat peste 1.400 de litri de combustibil şi sute de litri de alcool fără acte de provenienţă. Mai mult, în cursul zilei de marţi, poliţiştii de frontieră negreşteni au capturat cantitatea de 20.000 de pachete de ţigări, pentru reţinerea persoanelor implicate poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment.

Focuri de armă pe frontiera de nord
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei, în cadrul căreia au descoperit 20.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 170.000 lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment. Concret, în data de 16 iulie 2013, în jurul orei 23.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Moişeni, judeţul Satu Mare. “Imediat, lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi, somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean ucrainean, care a fost identificat ca fiind Oleksandr B., în vârstă de 25 ani. La faţa locului au fost descoperite 40 de colete ce conţineau cantitatea de 20.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 177.000 lei. Au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră vecine, care au comunicat că au descoperit pe teritoriul ucrainean 16 baxuri cu ţigări din acelaşi lot. Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. În cursul zilei de miercuri, 17 iulie a.c., cetăţeanul ucrainean a fost prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Totodată, cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate”, se arată într-un comunicat remis de Sectorul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare.

Captură la Livada, via Carei
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Carei l-au oprit pentru control luni, 15 iulie, pe Florin Nastai, în vârstă de 30 ani, din Livada, care se afla la volanul unei maşini VW Passat. Cu ocazia controlului efectuat de către polițiști, în portbagajul maşinii au fost găsite 2.000 pachete țigări de proveniență ucraineană. Mai mult, în cursul zilei de marţi, 16 iulie, Judecătoria Satu Mare a emis două mandate de percheziție la domiciliul învinuitului și la societatea comercială unde acesta este asociat unic. Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate: 1.400 litri motorină, suma de 12.000 lei şi aparatură electronică în valoare de 2.200 lei. De asemenea, a fost indisponibilizată autoutilitara VW LT, proprietatea lui Florin Nastai, în interiorul căreia s-a găsit cantitatea de 235 litri băuturi spirtoase şi 30 litri aditivi de preparare a băuturilor alcoolice.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts