More

    Potrivit recensământului, Băsescu trebuia demis la referendum

    victor

    Datele recensământului relevă că la referendumul din iulie anul trecut, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%, a declarat premierul Ponta, cerând miniştrilor de Interne şi Administraţie să adapteze întreaga legislaţie la această realitate.

    “Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată. Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat «lovitura de stat», cum ar spune unii rămaşi în urmă, dar nu ne mai foloseşte prea mult acum”, a spus Ponta în şedinţa de guvern. Un număr de 16.269.839 de persoane din populaţia stabilă a României au 18 ani şi peste, această cifră nefiind însă şi cea a populaţiei cu drept de vot, care nu a fost dată joi, la anunţarea rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului din 2011.
    Populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, faţă de recensământul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului 2011. Populaţia stabilă evaluată în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2011 cuprinde persoanele care au reşedinţă pe teritoriul ţării pe o perioadă de minim 12 luni, indiferent de cetăţenie.
    Din această populaţie, 16.269.839 de persoane au vârste de cel puţin 18 ani, au spus reprezentanţii INS, la întrebările jurnaliştilor, precizând că aceasta nu este populaţia cu drept de vot din România.
    Şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, le-a spus, joi, ziariştilor, răspunzând unor întrebări, că ştiau din vara anului trecut că a fost cvorum la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Aflat, în holul Senatului pentru a se reculege la catafalcul fostului premier Radu Vasile, Crin Antonescu a spus că discută în altă parte despre recensământ. “Discutăm în altă parte despre recensământ, dacă mai e ceva de discutat”, le-a spus Crin Antonescu ziariştilor.
    Întrebat dacă, în opinia sa, a fost cvorum la referendumul din vara anului trecut, liderul PNL a răspuns: “Ştiaţi de atunci că a fost cvorum”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE