More


  Prima ediţie a Festivalului Vinului din Beltiug

  - Advertisement -

  vin

  Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Local Beltiug, Asociaţia Podgorenilor “Sfântul Orban” din Beltiug şi Forumul Democrat German, cu susţinerea Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest (DRW-SM) şi a Asociaţiei Camera Meşteşugarilor, organizează prima ediţie a “Festivalului Vinului din Beltiug”. Manifestarea va avea loc în localitatea Beltiug, în perioada 17-18 august. Organizatorii au oferit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, detalii despre acest festival.
  La începutul întâlnirii cu presa, consilierul Alexandra Catargiu a dat citire mesajului preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care i-a felicitat pe organizatori pentru această iniţiativă, adăugând că se doreşte constituirea unui brand al vinului în judeţ, care se va numi “Dealurile Sătmarului”, precum şi a unui drum al vinurilor în judeţ, având menirea de a promova acest produs. Primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok Gurzău, a precizat că ideea organizării acestui festival a pornit de la faptul că în zonă sunt peste 1.200 de hectare cultivate cu viţă de vie. “La festival vor participa şi reprezentanţi ai localităţilor din Germania şi Ungaria. Vrem să elaborăm un program cât mai bun, pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Ne dorim, de asemenea, ca acest festival să devină o tradiţie şi să îl organizăm în fiecare an”, a mai spus primarul comunei Beltiug.
  Preşedintele Asociaţiei Podgorenilor “Sfântul Orban” din Beltiug, Johann Brutler, a declarat că la Beltiug sunt podgoreni pricepuţi, zona are o tradiţie în domeniu de peste o mie de ani, şi că merită să fie organizat un astfel de festival. “O să fie un altfel de festival decât cele obişnuite. În afară de vinuri, la acest festival vor mai fi servite şi mâncăruri tradiţionale din zonă. Tradiţia este baza organizării acestui festival”, a mai spus viticultorul. Primarul Bartok Gurzău a adăugat că Beltiugul are 690 de case şi peste 380 de pivniţe.
  Atât preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest, Dan Brumboiu, cât şi reprezentantul Camerei Meşteşugarilor, Tiberiu Markos, au arătat că cele două entităţi s-au implicat în organizarea acestui festival, aducându-şi aportul cu experienţa organizării şi a altor evenimente, în scopul promovării vinurile de Beltiug atât în ţară cât şi în Germania.
  Festivalul se va desfăşura pe durata a două zile, în perioada 17-18 august. Până în prezent, la festival s-au înscris peste zece producători de vinuri din zonă, dar lista este în continuare deschisă. Cu această ocazie vor avea loc şi manifestări cultural-artistice, iar diferite ansambluri vor prezenta cântece şi dansuri româneşti, maghiare şi germane. Vor avea loc şi o serie de concerte susţinute de artişti consacraţi, printre care Petrică Mureşan, Nicolae Mureşan, Nicolae Sabău, Andreea Bălan, respectiv trupele Insect Bogarak (Ungaria) şi Daggu Project (Germania).
  FLORIN DURA  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare