More

    PSD speră să obţină 13-14 membri în Parlamentul European

    parlament

    Europarlamentarul Corina Creţu îşi doreşte un nou mandat în Parlamentul European, aceasta sperând că PSD îşi va mări numărul de parlamentari cu două-trei locuri. Corina Creţu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că PSD se pregăteşte de alegerile europarlamentare, fiind importantă mobilizarea în anul 2014 când vor fi două runde de alegeri, europarlamentarele şi prezidenţiale.

    “Eu îmi doresc să îmi continui proiectele. Nu s-a discutat până acum nominal la partid, dar sunt vicepreşedinte al partidului, de asemenea vicepreşedintă a grupului socialist din Parlamentul European, îmi doresc să candidez în continuare, dar rămâne de văzut ce se va discuta la nivelul partidului. Pentru mine ar fi important să-mi continui activitatea în Parlamentul European”, a spus europarlamentarul social-democrat. Creţu a precizat că, potrivit sondajelor, PSD va avea în jur de 13-14 membri în viitorul PE. “Noi ca partid suntem într-o situaţie fericită. Avem acum 11 locuri din 33, în situaţia în care aveam 33% în 2009, la alegerile trecute.
    Potrivit sondajelor, şi noi sperăm ca situaţia să nu se deterioreze, noi stăm mai bine, şi avem şanse să ne mărim numărul de membri PSD în Parlamentul European. Speranţa noastră este să avem 13-14 membri în Parlamentul European”, a spus Corina Creţu.
    Europarlamentarul a explicat că este foarte important ca România să aibă voci în Parlamentul European dar şi să se explice, în plan intern, importanţa instituţiilor europene.
    “Foarte puţini oameni cunosc faptul că practic aproape 70% din legislaţia care se aplică în România este elaborată la Bruxelles, doar 30% din legislaţie este elaborată de parlamentul naţional, restul sunt directive europene şi legislaţie europeană”, a precizat Corina Creţu.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE