More  Sărbătoarea sportului la ALIZA

  aliza

  ”Aliza este o localitate în județul Satu Mare, Transilvania, România.” Atît îți oferă la o primă căutare site-ul wikipedia. Mai adăugăm noi că sătucul aparține de comuna Terebești, că are 12 case din care 10 locuite…De doi ani a apărut și o tablă la intrare în Terebești care te îndrumă spre Aliza iar tot de puțin timp a fost pietruit și drumul de acces…

  Aliza a revenit însă la viață și datorită inimosului om de sport Tudor Barbul. De loc din Aliza, acesta a dorit să-și țină o mai veche promisiune, aceea de a reface casa părintească. Iar casa părintească odată renovată s-a transformat într- o adevărată bază sportivă, cu un teren de minifotbal, unul de baschet pe iarbă, unul de fotbal-tenis și un țarc cu ponei rezervat copiilor…

  Aici a avut loc sîmbătă ediția 2013 a Cupei Sfîntul Ștefan la minifotbal, iar banii strînși din taxa de participare au fost donați bisericii din localitate… Un lăcaș mic, construit de la fundație tot de Tudor Barbul împreună cu localnicii!

  Iar sîmbătă la cei 20 de locuitori ai satului s-au mai adăugat încă vreo 150.
  ”Au venit 16 echipe și le mulțumesc tuturor. E ca o sărbătoare cîmpenească, jucătorii au venit cu familiile și mă bucur că deja devine o tradiție”, spune Tudor Barbul.
  Un imens ceaun cu bogracs a fost premiul cel mare oferit tuturor participanților, iar cupele dăruite de fostul director al DJTS, Alexandru Contraș au fost și ele sponsorizare la fel ca și multe din bucatele puse la bătaie la repriza a 3-a.

  Turneul a fost cîștigat de Studenții Cluj. Terebești 1 a terminat pe doi, Șoimii Mădăras pe trei iar Amicii Cluj pe patru. Premiul Fair Play le-a revenit luptătorilor din Mădăras. Cel mai bun portar: Cristian Pogyină, golgheter-Vlad Mozar, cel mai bun fundaș-Adrian Besoiu, iar cel mai tehnic-Adrian Donca. Au arbitrat Gheorghe Petreuș și Mircea Cîmpan.

  ”Voia bună a fost la ea acasă, la fel ca și fair-play-ul . Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și ne-au ajutat. Sper ca la anul să sfințim biserica de aici și în timp să promovăm și mai mult acest loc minunat din Sătmar cu care eu mă mîndresc. De aici am plecat în sportul de performanță și cred că trebuie să dau ceva înapoi ”, a mai spus Barbul.

  Un reportaj inedit de la Aliza va fi difuzat în această seară în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Organizatorii aduc mulțumiri speciale următorilor: Salai Leontin și Costică, Avorniciței Mariana și Nicu, Florin Nistor, Dani Micu, Dan Vinț, preotului Fărcaș Bogdan, primarului Ovidiu Duma-Ardud, Codruța Junjan, Derșidan, Paul Petuker, Pop Dani și Felicia, Sorin Dudaș, Toma Istvan, Feri Szabo, Iacob Bura, Vasile Grecica, Ioan Suceveanu, Tudor Chiorean, Ioska, Sanyi și Pisti și nu în ultimul rînd lotului de luptători de la CS Satu Mare- Cetate Ardud.

  Florin Mureșan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE