More  Şase şoferi sătmăreni s-au ales cu dosar penal

  soferi

  Poliţiştii de la circulaţie au desfăşurat în weekend acţiuni pe principalele artere de circulaţie din judeţ, sancţionând abaterile şoferilor, urmărind astfel prevenirea accidentelor grave, soldate cu victime. Cu această ocazie, zece şoferi au rămas fără permise şi alţi şase conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

  Astfel, în cursul zilei de duminică, Vasile M., în vârstă de 60 de ani, din localitatea Berea, a urcat la volan după ce consumase băuturi alcoolice, fiind însă oprit în trafic de poliţiştii Biroului Rutier Carei şi testat cu aparatul etilotest. Bărbatul avea o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

  Un alt şofer, Levente T., în vârstă de 29 de ani, din Ciumeşti, şi-a asumat riscul de a conduce un autoturism pe drumurile publice deşi nu deţinea permis de nicio categorie şi, în plus, consumase alcool. Acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat cu maşina în poarta unei case, la Sanislău, provocând distrugeri care au fost evaluate la suma de aproximativ 2.000 lei. În urma evenimentului rutier nu au fost rănite persoane. În momentul în care au intervenit la faţa locului poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petreşti, sesizaţi printr-un apel de urgenţă 112, au constatat că şoferul emana şi un miros puternic de alcool, în consecinţă bărbatul fiind condus la spital pentru recoltare de probe biologice şi stabilirea alcoolemiei. Tânărul este anchetat acum pentru comiterea a două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice: conducere fără permis şi cu alcoolemie peste limita legală.

  Fără permis a condus un A.T.V. şi Irina M., în vârstă de 61 de ani, depistată în trafic, în comuna Bixad, de poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş, iar Arpad V., în vârstă de 21 de ani, a urcat la volan deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Tânărul a fost oprit în trafic, pe DN 1 F, în Tăşnad, de poliţiştii rutieri din localitate, în urma verificărilor rezultând că acesta avea permisul suspendat. La rândul lor, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare au constatat comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei de către Vasile Z., în vârstă de 26 de ani, din Livada, fiind surprins în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat, iar Gabriel N., în vârstă de 18 ani, din Odoreu, a fost depistat la volan cu permis necorespunzător.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE