More  Senatorii şi deputaţii au renunţat la superimunitate

  - Advertisement -

  Aleşii au renunţat la super­imunitate. Ce n-au făcut în mai multe luni, au reuşit pe ultima sută de metri, în numai zece minute de şedinţă. Senatorii şi deputaţii au votat, luni, statutul parlamentarilor în acord cu decizia Curţii Constituţionale, adică fără cele două articole referitoare la imunitate.
  Proiectul statutului deputaţilor şi senatorilor a trecut de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor cu 391 de voturi “pentru” şi un vot “împotrivă.” În acord cu decizia CCR, din statut a fost eliminată obligativitatea motivării cererilor Parchetului de reţinere, arestare preventivă şi percheziţie pentru parlamentari. Cristiana Anghel, senator PC, a fost singura care a dat un vot “împotrivă”.
  Odată cu intrarea în vigoare a noului statut, vor fi operate şi reduceri de cheltuieli pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Un mic calcul arată că, în cca 15 zile, statutul apare în Monitorul Oficial, iar asta înseamnă că pot fi operate acele reduceri care au stat la baza acestor modificări la legea care reglementează activitatea parlamentarilor. Astfel, parlamentarii vor fi nevoiţi să părăsească hotelurile de lux din Capitală în aproximativ două săptămâni. În schimb, vor primi 4000 de lei ca să se cazeze în Bucureşti.
  Pe lângă reducerea cheltuielilor pentru cazarea parlamentarilor, vor fi reduse şi cotele pentru transport. Dacă nu va fi din nou atacat la Curtea Constituţională, proiectul va ajunge la preşedinte, spre promulgare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts