More  Tenebrele senatorului Marian Valer

  - Advertisement -

  valer

  Credibilitatea senatorului independent Marian Valer a fost pusă la perete ieri la postul naţional de televiziune Naşul TV în cadrul emisiunii Cronica de Noapte, moderată de jurnalistul Grigore Cartianu. Invitatul emisiunii a fost Armand Goşu – istoric şi, probabil, cel mai mare specialist român în spaţiul ex-sovietic. Armand Goşu îl consideră pe Marian Valer un personaj care “este pilotat de cineva”. Istoricul român l-a comparat pe Marian Valer cu Corneliu Vadim Tudor, precizând că “ambii fac tot felul de dezvăluiri fără a prezenta şi probe credibile”. Armand Goşu a recomandat şi un consult psihiatric, astfel încât să fie eliminate orice dubii cu privire la sănătatea senatorului Marian Valer. După cum era de aşteptat, Marian Valer a dat din nou bir cu fugiţii. Deşi a fost invitat să intervină telefonic în cadrul emisiunii, Marian Valer ar fi declarat că ar fi fost invitat la o altă emisiune televizată. Practic, în decurs de doar câteva zile Marian Valer fuge din nou de jurnalişti, după ce a părăsit luni studioul Realitatea TV din Cluj-Napoca, speriat de dezvăluirile făcute la adresa sa.

  Marian Valer, un Vadim Tudor la nivel local
  Armand Goşu – istoric şi, probabil, cel mai mare specialist român în spaţiul ex-sovietic, l-a comparat pe Marian Valer cu un alt personaj pitoresc al României: Corneliu Vadim Tudor. “Trebuie să ai nişte probe, pentru că aşa…declaraţii politice s-au tot făcut prin România. Valer Marian este un expert, însă afirmaţiile sale nu sunt urmate de nişte probe convingătoare”, a spus Armand Goşu. Senatorul Marian Valer se ascunde de mai mulţi ani în spatele imunităţii conferite de declaraţiile sale politice, motiv pentru care nu ezită să facă afirmaţii aberante, declarând că va prezenta şi probele de rigoare. Doar că, de fiecare dată, aceste probe nu mai apar.

  Marian Valer, un personaj manipulat
  Armand Goşu şi Grigore Cartianu consideră că există indicii care să evidenţieze faptul că Valer Marian este un personaj manevrat de tot felul de cercuri de interese. “Temerea mea este că Valer Marian este manipulat după cum a fost manipulat şi Vadim Tudor. Ei aruncau pe piaţă nişte subiecte fierbinţi şi nu făceau decât să le delegitimizeze. Niciun om serios, nicio instituţie responsabilă nu a investigat informaţiile lansate de Vadim Tudor”, a spus Armand Goşu. Conform aceleiaşi surse, există din nou o legătură dubioasă între acţiunile lui Corneliu Vadim Tudor şi cele ale lui Marian Valer. “După modelul Corneliu Vadim Tudor, orice dezvăluire îngropa subiectul. Să vă explic.(…) Dacă ştii că va urma o dezvăluire foarte gravă, foarte serioasă, a unor oameni serioşi, dai pe un canal din acesta, gen Valer Marian, şi compromiţi toată informaţia, tot adevărul. De exemplu, cei care pregăteau anchete serioase îşi spuneau că după ce a ieşit Valer Marian cu aşa ceva nu mai are rost să iasă şi ei, pentru a nu se compromite. Pentru că Valer Marian este un canal compromis, nu mai este credibil”, a mai spus Armand Goşu.

  “Un personaj pilotat”
  Istoricul Armand Goşu consideră că Marian Valer este un personaj “pilotat”, care stăpâneşte foarte bine arta intoxicării realizate la adăpostul declaraţiilor politice. Astfel, Armand Goşu a vorbit şi despre metodele prin care se încearcă îmbrăcarea unor minciuni, ale unor alegaţii, în adevăr, prin “croşetarea în amănunt a fiecărui detaliu”, pentru ca publicul să spună: “Dom`le, la cât de clar redă fiecare detaliu, poate spune adevărul!”. “Doar că aici vorbim despre nişte invenţii, în cel mai bun caz speculaţii, produse de un om cunoscut pentru devieri de comportament, mai degrabă. Valer Marian este genul de personaj care este pilotat. Puţin credibil, ca să nu spunem necredibil, pentru a îngropa adevărul”, a spus Armand Goşu.

  “Un personaj dereglat”
  Armand Goşu a declarat că Marian Valer obişnuieşte “să spună două-trei lucruri adevărate, dar le lasă într-o mare de neadevăruri, reuşind să compromită şi adevărul. Asta spune foarte mult despre calitatea foştilor procurori comunişti, care atacă pe toată lumea, pe şefii serviciilor secrete, pe şefii operativi ai acestor servicii, cred că este mai degrabă dereglat. Două decenii a terorizat pe toată lumea, dar pare să fi fost manevrat de alte persoane. (…) Mai e o problemă acolo. El are un consilier, pe Ovidiu Ohanesian. Luaţi cărţile lui Ohanesian în care vorbeşte de tot felul de conspiraţii ale serviciilor secrete. Sunt nişte oameni care au rămas ca dezvoltare psiho-emoţională la nivel de 13-14 ani. Nu ai ce să facă cu ei”, a concluzionat Armand Goşu.

  Marian Valer, şantajat de Securitate
  Grigore Cartianu a prezentat şi documentul care atestă orientarea homosexuală a senatorului Marian Valer, sugerând că orientarea sa ar constitui un mijloc de şantaj din partea unor personaje din fosta Securitate. “Document care l-ar fi putut face vulnerabil şi după 1990. Să aibă vreo legătură că în ultimii ani a atacat ultimii doi prim-miniştri făcându-i homosexuali?! După ce a ieşit acest document autentic, fiindcă el pare să fie autentic, dacă nu cumva are vreo legătură trecutul lui cu acuzaţiile lui care mi se par aberante. Cum că Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta sunt homosexuali. Fără nicio probă, nu este o acuzaţie pe care poţi să o faci oricum. Cred că homosexualitatea este un element care l-a bântuit foarte multă vreme. Cred că un control psihologic ar putea lămuri lucrurile”, este de părere Grigore Cartianu.
  Grigore Cartianu a adus în sprijinul afirmaţiilor sale şi povestea de viaţă a celebrului jurnalist Constantin Neculai Munteanu, care a fost şantajat în mod ordinar de fosta Securitate pentru orientările sale homosexuale. Securitatea a încercat în nenumărate rânduri să-l şantajeze pe baza orientării sale sexuale, care reprezenta un delict pe timpul regimului comunist. Pentru a pune capăt zvonurilor vehiculate de Securitate şi pentru a-şi clarifica poziţia, Constantin Neculai Munteanu a făcut o mărturisire în direct la Radio Europa Liberă, în data de 10 februarie 2007, în primul rând cu privire la homosexualitatea sa. Poate nu ar strica faptul ca Marian Valer să facă acelaşi lucru! Având în vedere toate aceste fapte, aşteptăm ca senatorul Marian Valer să facă un ultim act de demnitate şi să recunoască că a fost colaborator al Securităţii. De asemenea, în lumina cestor informaţii aşteptăm să-şi prezinte demisia din Senatul României.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts