More  TSD a lansat proiectul “Guvernul Tinerilor”

  banicioiu

  Tineretul Social Democrat (TSD) a anunţat, marţi, lansarea proiectului “Guvernul Tinerilor”, care are ca obiectiv atragerea tinerilor către politică şi administraţie, iar câştigătorii acestuia – câte doi de fiecare minister – vor fi invitaţi să participe la o şedinţă de Guvern.

  Potrivit unui comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX, procedura de înscriere se face exclusiv pe pagina web a proiectului www.guvernultinerilor.ro. Perioada de înscriere va fi de 3 luni, urmând ca pe parcursul lunii octombrie să se facă selecţia câştigătorilor. Pentru fiecare minister în parte, câte doi dintre cei mai inspiraţi tineri înscrişi în “Guvernul Tinerilor” vor fi invitaţi să participe la o şedinţă de Guvern, în cadrul cărora vor fi dezbătute temele alese. Proiectul “Guvernul Tinerilor” are ca obiectiv principal atragerea tinerilor valoroşi către politică şi administraţie, iar participanţii vor avea şansa să îşi prezinte ideile şi chiar să facă parte pentru o zi din echipa de guvernare.
  Proiectul face parte din strategia de profesionalizare a tinerilor USL, precum şi din strategia de recrutare de noi membri şi este o ocazie fără precedent la nivelul Executivului, ce oferă tinerilor interesaţi posibilitatea să-şi aleagă ministrul căruia doresc să-i facă propuneri, se arată în comunicatul citat. Ideile supuse spre analiză reprezintă de fapt soluţii la situaţii concrete, identificate, cu scopul de a fi selectate de către ministrul vizat, se mai arată în comunicatul citat.
  În ceea ce priveşte acest proiect s-a pronunţat şi premierul Victor Ponta, care îl apreciază drept “un exemplu foarte bun pentru a înţelege nivelul de pregătire şi gradul de performanţă a viitorilor lideri politici”. “Sunt alături de voi, vreau să vă cunosc ideile şi vă aştept la guvernare”, a declarat premierul Victor Ponta, cu referire la acest proiect, potrivit sursei citate. Totodată, preşedintele TSD, Nicolae Bănicioiu, a lăudat proiectul lansat de colegii săi. “Sunt ferm convins că tinerii pot aduce un plus de prospeţime în guvernare şi de aceea abia aştept să îi cunosc pe tinerii care se vor înscrie în proiect şi să le aflu punctele de vedere, viziunile şi valorile”, a spus Bănicioiu, potrivit sursei citate.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE