More


  Un bărbat în scaun cu rotile a plecat într-o expediţie la Capul Nord

  - Advertisement -

  5

  Un bărbat de 43 de ani din Lugoj, diagnosticat la naştere cu paraplegie, a plecat, luni, într-o expediţie până la Capul Nord, cel mai nordic punct al Europei, în scaun cu rotile, el urmând să parcurgă aproximativ 11.000 de kilometri.

  Vasile Stoica a plecat în expediţia până la Capul Nord, luni, din faţa Palatului Administrativ din Timişoara.

  Bărbatul a povestit că şi-a luat cu el strictul necesar, dar şi tricolorul pe care a înscris numele ţării.

  “Am la mine trusa medicală, trusa de reparat defecţiuni, un jurnal de drum, pe care îl dau la semnat şi ştampilat peste tot pe unde trec, un minilaptop cu care ţin legătura cu prietenii mei pe Facebook. Mai am apă, suc şi de mâncare foarte puţin, deoarece mă opresc pe traseu unde mi se face foame, şi o pelerină de ploaie. Nu am treabă cu canicula, ieri (n.r. – duminică) am plecat din Lugoj. Având în vedere că am trecut în turul lumii prin deşert, prin călduri mult mai mari, sper să rezist”, a declarat Vasile Stoica, înainte de a porni la drum.

  Bărbatul spune că a început antrenamentul în urmă cu o lună, menţionând că poate parcurge până la 20 de kilometri pe oră şi poate călători de dimineaţa până seara târziu.

  Vasile Stoica se va întoarce acasă, la Lugoj, în a doua jumătate a lunii octombrie.

  Vasile Stoica va parcurge 11.000 de kilometri până la Capul Nord. De la Timişoara, traseul său se va derula astfel: Ungaria-Slovacia-Polonia-Lituania-Letonia-Estonia-Finlanda-Norvegia-Suedia-Anglia-Belgia-Olanda-Germania-Cehia-Austria-Ungaria-România.

  În cadrul călătoriei va cheltui aproximativ 11.000 de euro, bani ce provin din sponsorizări şi de la CJ Timiş, respectiv 3.000 de euro.

  În anii 1998-1999, bărbatul a făcut turul lumii, parcurgând 36.000 de kilometri.

  Vasile Stoica este Cetăţean de Onoare al Lugojului şi are un record mondial pentru cea mai lungă distanţă efectuată cu un scaun rulant în 24 de ore. Mai exact, în 2001, Stoica a parcurs 132 de kilometri, într-o zi, în California, la College of the Canyons. El are la activ şase turnee mari în care a parcurs nu mai putin de 70.000 de kilometri în scaunul cu rotile.

  Vasile Stoica a fost diagnosticat la naştere cu paraplegie şi din această cauză şi-a petrecut toată viaţa în scaunul cu rotile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img