More


  ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU: Procurorii au stabilit CAUZA tragediei

  - Advertisement -

  accident_accident_muntenegru_09280600_94690200

  Excesul de viteză se află la originea accidentului autocarului românesc căzut în prăpastie, în Muntenegru, în iunie, anunţă procurorii muntenegreni, citaţi de ziarul Vijesti.

  Şoferul autocarului “a rulat cu 80 km/h, dublul vitezei maxime autorizate” pe acel segment de drum, a declarat procurorul de caz, Vojislav Grujici, conform ziarului Vijesti.

  Grujici nu a oferit alte detalii despre accidentul produs pe 23 iunie la Grlo, la aproximativ 40 de kilometri nord de Podgoriţa. Autocarul românesc, în care erau 47 de persoane, a derapat pe un pod, în zona Zdijelo, a pătruns pe contrasens, a rupt balustrada de protecţie a şoselei şi a căzut într-o prăpastie cu adâncimea de aproximativ 40 de metri. Accidentul s-a soldat cu 18 morţi şi 29 de răniţi. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

  Presa din Muntenegru scria că ancheta autorităţilor muntenegrene a relevat că, în momentul în care autocarul a ieşit dintr-un tunel rutier, carosabilul era umed şi este posibil ca şoferul să fi fost incomodat scurt timp de lumina foarte puternică a soarelui, pierzând controlul asupra vehiculului, în curbă. Anchetatorii au analizat această ipoteză pe baza declaraţiilor supravieţuitorilor şi altor martori.

  Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face o anchetă în cazul accidentului, sesizându-se din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

  În urmă cu o lună, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declara că în cadrul anchetei au fost audiate 23 de persoane şi au fost ridicate diferite documente de la societatea de transport şi operatorul de turism. Procurorul general preciza atunci că autorităţile din Muntenegru nu au trimis nici procesul verbal de cercetare la faţa locului şi nici alte acte în cazul accidentului din Muntenegru. “Noi evaluăm actele făcute de noi şi când le vom primi de la dumnealor le vom avea în vedere şi pe acelea (…).Colaborăm direct şi cu procurorul din Muntenegru prin intermediul ataşatului de interne pe care noi îl avem acolo. Este o colaborare şi o comunicare foarte bună”, spunea Tiberiu Niţu.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img