More


  Administratorul unui ștrand din Sălaj a fost amendat cu 3.000 lei

  - Advertisement -

  Administratorii ştrandurilor, bazinelor de înot şi a unităţilor de închiriere a echipamentelor de agrement, care nu afişează preţurile de prestare a serviciilor la vedere, riscă să primească amenzi drastice de până la 3.000 de lei. Cu o astfel de amendă s-a ales şi administratorul unui ştrand din județul Sălaj, care nu a afişat la vedere tarifele.
  Potrivit Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, pe tot parcursul lunii iunie, inspectorii au desfăşurat o serie de acţiuni tematice de control privind respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, a unităţilor de închiriere echipamente agrement şi în parcurile de distracţie situate pe raza judeţului Sălaj. Principalele aspecte vizate de echipele de control au fost legalitatea funcţionării, condiţiile de igienă dar şi informarea consumatorilor. Din cinci operatori economici controlaţi, unul s-a ales cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru că nu şi-a informat clienţii privind tariful de intrare practicat.
  Conform legislaţiei în vigoare, tarifele trebuie afişate la vedere, la intrarea sau în incinta unităţii. Pe lângă amendă, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au oprit temporar și activitatea în ştrand până la intrarea acestuia în legalitate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img